A Visa meghódítaná a metaverzum és NFT-k világát is

A Visa két védjegybejelentést is benyújtott a metaverzummal, a nem-felcserélhető tokenekkel (NFT), valamint a digitális pénztárcákkal kapcsolatban. A Visa ezzel a lépéssel a Mastercard és az American Express nyomdokaiba lép, amelyek már korábban benyújtották a metaverzummal kapcsolatos védjegybejelentéseiket.

A cég a hónap elején nyújtotta be kérelmeit az Egyesült Államok Szabadalmi- és Védjegyhivatalához. A kérelmekben többek között szerepel

“egy olyan virtuális környezet biztosítása, amelyben a felhasználók a digitális világban interakcióba tudnak lépni egymással rekreációs, szabadidős vagy szórakoztatási céllal.”

A kérelemben továbbá “nem letölthető virtuális javak” is szerepelnek, nevezetesen egy gyűjthető NFT-sorozat és egy szoftver “digitális tranzakciók kezelésére, digitális valuta tárcaként és tárolási szolgáltatási szoftverként való használatra, kriptopénz tárcaként való használatra, valamint kriptopénz tranzakciók kezelésére és ellenőrzésére a blokklánc technológia segítségével”.

Érdekesség, hogy korábban már az Instagram is jelezte, hogy készen állnak tesztelni az NFT-k használatát a platformon egyes amerikai felhasználók körében. Adam Mosseri, az Instagram vezetője azt is megjegyezte, hogy az amerikai felhasználók egy kis csoportjának lehetősége lesz arra, hogy az NFT-ket megjelenítse a hírfolyamban, a történetekben és az üzenetekben. Az NFT-k részletei a taggelt profilokhoz és termékekhez hasonlóan jelennek majd meg, és digitális gyűjteményeknek fogják őket nevezni.

(Forrás: Finextra, Fintech Global)

(Borítókép: Depositphotos)

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.