A metaverzum jelene és jövője

A Fintech Világa mai adásában Suppan Márton és Érczfalvi András a metaverzumról, valamint a kezdeményezésben rejlő lehetőségekről beszélgetnek. Az apropót az adja, hogy a Fintech.hu-n néhány hete indult el négy új rovat, ezek egyike a metaverzummal foglalkozó cikkeket és tartalmakat összesíti. Az új rovat érkezése időszerű volt, hiszen a metaverzum kevés idő alatt hatalmas érdeklődésre tett szert a nyilvánosság széles köreiben.

A beszélgetőtársak kissé szkeptikusan nyilatkoztak a hagyományos bankok metaverzumba való belépésével kapcsolatban. Ezek a lépések egyelőre inkább tűnnek marketing fogásnak, mint valódi értékteremtési szándékot tükröző, tudatos terjeszkedésnek. A pénzintézetekre és a további nagyvállalatokra is jellemző, hogy általában inkább trendkövetők, mintsem trendalkotók, így érthető, hogy ezúttal is igyekeznek reagálni a legújabb hype-ra.  

Suppan Márton szerint jelenleg olcsón megoldható a metaverzumba való belépés, emiatt minden szereplőnek érdemes azt megtennie. A mostani alacsony kockázatok idővel növekedhetnek, ezért az első érkezők kisebb bukást könyvelhetnek el, ha mégsem teljesülnek a metaverzummal kapcsolatos nagy várakozások. 

Az adás második felében terítékre került a metaverzum potenciális jövőbeli mérete, de a mostani lelkesedés kiváltó okairól is szó volt. Az újdonságok vonzereje mindig nagyobb, mint a régóta bejáratott megoldásoké, ugyanakkor érdemes felmérni, hogy valóban kívánatos-e a metaverzum drasztikus mértékű terjedése. Akit érdekel, hogy mit gondolnak erről az adás résztvevői, az a lenti linken, a teljes adást visszahallgathatja Spotify-on.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.