A fintechek és a bankok jövője

A folyamatosan változó ügyfél-preferenciáknak köszönhetően a bankok és fintechek a gyors és hatékony működésű struktúrára összpontosítanak. Anton Zujev a Finibox vezetője, három olyan lehetséges tendenciát foglalt össze, mely hozzájárul a fintech és a banki iparág változásához.

A „szuper banki alkalmazások” fejlesztése

Az ügyfelek egyre inkább olyan applikációk iránt érdeklődnek, melyek segítenek a mindennapi pénzügyek koordinálásban. A “szuper alkalmazásoknak” köszönhetően a felhasználó egyetlen platform használatával elvégezheti pénzügyeit. Hozzátette, hogy a kompetens piaci helyzet megtartásának érdekében a bankoknak más lehetőségeket kell kínálniuk a sima szolgáltatásaik mellett.

Gyors és célorientált fejlesztések

Az új funkciók fejlesztésének üteme ugyanolyan fontos, mint az új ötletek kidolgozása. A siker érdekében a bankoknak a versenytársaikhoz képest gyorsabban kell reagálniuk az innovációkra. A digitalizációnak köszönhetően a bankok a folyamatokat optimalizálhatják annak érdekben, hogy lépést tudjanak tartani a gyorsan fejlődő piaccal és a változó felhasználói igényekkel.

SaaS banki tevékenységek

A SaaS banki tevékenysége megváltoztatja a jelenlegi ipari környezetet azáltal, hogy lebontja a korlátokat és teret ad a neobankok számára. A digitális banki infrastruktúra kihasználása lehetővé teszi a költségek csökkentését, mivel nem igényel komplex rendszer fejlesztést. Egy ilyen megoldás kevesebb emberi tőkét igényel az üzlet fenntartásához, mivel a felelősség nagy része, mint például az innováció fejlesztése és a kiberbiztonság a harmadik félre hárul.

Forrás: Fintechnews

Lauri Sonia

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.