3 milliárd dollár értékű bitcoint vásároltak az elmúlt napokban

A nagybefektetők – vagyis az úgynevezett bálnák – nagy mennyiségű bitcoint vásároltak, amikor rövid ideig a 30.000 dolláros árszint közelébe süllyedt a bitcoin értéke.

A Chainalysis blokklánc-elemző cég friss jelentésében a cég vezető közgazdásza, Philip Gradwell a nyilvános tranzakciós adatokból elvezeti, hogy bitcoin bálnák a múlt héten összesen több, mint 77.000 darab bitcoint vásároltak, ami jelenlegi értéken meghaladja a 3 milliárd dollárt. A Bitcoin árfolyama május 23-án rövid időre 5 havi mélypontra, 30.000 dollár alá süllyedt, miután terjedni kezdett a hír, hogy a kínai hatóságok kripto eszközök tiltására készülnek. Az intézményi befektetők bitcoin vásárlásai a 30 és 35.000 dollár közötti tartományban történtek.

Azok, akik az elmúlt hónapokban léptek a piacra, jelentős veszteségeket szenvedtek el. A Chainalysis azt állítja, hogy 1,2 millió darab bitcoin 5-25% -os veszteségben áll, 120.000 bitcoin pedig legalább 25%-os veszteségban van. A jelentés szerint a múlt héten 3,2 milliárd dollárnyi bitcoint értékesítettek veszteségesen az előző 4–13 hétben történt vásárlások után.

“Ez azonban kisebb számú veszteséggel eladott bitcoin volt, mint a 2017 végén és 2020 március közepén bekövetkezett eséseknél, ami arra utal, hogy nem a múlt heti volt a Bitcoin történetében bekövetkezett legnagyobb zakó” – áll a jelentésben.

Forrás: Chainalysis

Seres Krisztián

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.