Verstappent kockázatos tőzsde támogatja

November 20-án a Red Bull színeiben versenyző Max Verstappen nyerte meg az idei utolsó, Abu Dzabiban rendezett Nagydíjat és ezzel a holland lett a 2022-es világbajnok. Ahogyan azt már egy korábbi cikkünkben írtuk, a Red Bull csapatát idén február 16-tól a Bybit nevű kriptotőzsde támogatja. Mostani cikkünkben pedig kitérünk arra is, hogy miért jelent kockázatot ez a tőzsde.

A 2018-ban alapított Bybit egy innovatív, gyorsan növekvő kriptotőzsde, amelyet egy befektetési és devizapiaci ismeretekkel rendelkező szakemberekből álló csapat alapította. A Bybit székhelye Szingapúrban található, és a Brit Virgin-szigeteken van bejegyezve. A Bybit víziója egy olyan globális gazdaság kialakítása, amelyben a vállalat egy gyors, biztonságos és átlátható kereskedési rendszert biztosít. Célja, hogy egy innovatív és fejlett blokklánc-technológia által hajtott újgenerációs pénzügyi ökoszisztémát építsen ki. A világszerte több mint 1,6 millió felhasználóval, lakossági vagy professzionális ügyféllel a Bybit továbbra is ügyfélközpontú, és arra törekszik, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

A tőkeáttétel kockázatai

Jogosan vetődhet fel a kérdés, hogyha ennyi ember használja a platformot, miért lenne kockázatos?  Tekintve, hogy a kriptodevizákkal való kereskedés már önmagában is nagy kockázatot jelen, ebből adódóan az erre szolgáló tőzsdék használata is mindig kockázatos. A Bybit margin és határidős kereskedést kínál ügyfelei számára akár 100-szoros tőkeáttétellel. A Bybit felhasználói 100-szoros tőkeáttételt is kaphatnak Bitcoinra és 50-szeres tőkeáttételt egyéb altcoinokra. De mit is jelent az, hogy tőkeáttétel?

“A tőkeáttétel a saját tőke és az idegen tőke aránya. Megmutatja, hogy egy befektető vagy egy vállalat milyen arányban támaszkodik idegen forrásra. Befektetői szemmel nézve a tőkeáttétel egy olyan befektetési eszköz, amely kölcsönvett pénz felhasználásával növelheti a befektetés potenciális megtérülését.” 

Ugyanakkor fontos kiemelni, hogy a tőkeáttétel nem csak a nyereséget, de a potenciális veszteséget is fel tudja nagyítani, ezért is nagyon kockázatos a használata a hozzá nem értők számára. Az alábbi ábra jól illusztrálja a tőkeáttétellel való kereskedés folyamatát:

(Forrás: CryptoNewsZ, Hold.hu)

(Borítókép: Depositphotos)

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.