Újabb cég kerülhet bajba

Perlik a Nexo nevű kriptohitelezőt, mivel a cég állítólag egy 126 millió dollár értékű tranzakciót nem engedett végrehajtani. A felperesek azt állítják, hogy a Nexo befagyasztotta a számláikat, miután megpróbálták kivenni vagyonukat a platformról.

A Nexo-t a londoni legfelsőbb bíróságon perli a befektetők egy csoportja, akik azt állítják, hogy a cég megakadályozta őket abban, hogy több mint 107 millió font (nagyjából 126 millió dollár) értékű kriptodevizát kivegyenek a számmlájukról – derül ki a CityAM című üzleti lap beszámolójából. A három befektető – a testvérek Jason és Owen Morton, valamint unokatestvérük, Shane Morton – azt állítják, hogy a Nexo befagyasztotta a számláikat, miután megpróbálták kivonni a vagyonukat a platformról. Mortonék elmondása szerint a vállalat nyomást gyakorolt rájuk, hogy több millió értékű natív Nexo  tokent adjanak vissza a cégnek kedvezményes áron, különben megakadályozzák a kriptójuk kivételét. 

Válaszában a Nexo “opportunistának” minősítette a jogi követelést, mivel azt idén októberben nyújtották be, annak ellenére, hogy az események 2020 végétől 2021 márciusáig tartottak. A Mortonékat képviselő ügyvédek nem kommentálták az esetet, amikor a CoinDesk megkereste őket. A Nexo elmondása szerint:

“Minden tranzakció, beleértve a Nexo tokenek eladását is, jóhiszeműen történt, dokumentálva volt, és a felperesek a végrehajtáskor véglegesnek fogadták azt el. Miután a felperesek jelentős nyereségre tettek szert a Nexo tokenjeikkel való kereskedésből, minden vagyonukat kivonták a Nexo platformról”

(Forrás: CoinDesk)

(Borítókép: Depositphotos)

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.