Végbement a Monese első akvizíciója

A Monese digitális bank bejelentette történetének első felvásárlását, ugyanis beemelték portfóliójukba a Trezeót. A fintech az egyéni vállalkozóknak nyújt egy előfizetéses terméket, ami bevételeik kiegyenlítésével segíti őket a stabilabb pénzügyi pozíció kialakításában. A Trezeo emellett balesetbiztosítási konstrukciókat és faktoring szolgáltatást is kínál ügyfeleinek. 

A Monese alapító-vezérigazgatója, Norris Koppel elmondása szerint az ügylet része a vállalat stratégiai irányváltásának, melynek fontos része, hogy hiteltermékeket kínáljanak a hagyományostól eltérő munkamodellt és bevételi struktúrát követő ügyfeleknek. A vállalatvezető szerint a Trezeo célcsoportját pontosan az ilyen ügyfelek jelentik, legyen szó szabadúszókról, egyéni vállalkozókról és a nagyot álmodó vizionáriusokról, éppen ezért a vállalat kiválóan illeszkedik majd a Monese elképzeléseihez. Kiemelte, hogy “a modern, digitális pénzügyi szolgáltatások alkalmasak arra, hogy kiszolgálják ezt a folyamatosan növekvő munkavállalói szegmenst és segítsék őket a pandémia utáni élettel együtt járó nyomás és prioritások kezelésében. 

Az akvizíció értelmében a Trezeo dublini székhelyű csapata a továbbiakban a Monese-nak dolgozik majd, amivel a fintech erősebben tud fókuszálni az ír piacra. A Trezeo CEO-ja és társalapítója, Garrett Cassidy lesz a Monese hitelezési stratégiáért felelős vezetője, valamint a vezetőségnek is tagja lesz, míg a fintech CTO-ja, Flavien Charlon a hitelezési technológiáért fog felelni. 

A Monese egyébként nehéz évet zárt 2020-ban, jórészt a koronavírus-járvány miatt, ami szükségessé tette a munkavállalók viszonylag jelentős részének leépítését. Szerencsére azonban 2021 sokkal jobb eredményeket hozott, többek között egy 90 millió dolláros tőkebevonást is, ami a növekedési célok szempontjából kulcsfontosságú volt. Emellett a vállalat a Banking-as-a-Service területre is megkezdte belépését, ettől a hírek szerint igen sokat remél a neobank.

Forrás: AltFi

Bátorfi Botond

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.