Banking-as-a-Service platformot ad a Monese az Investecnek

Belép a Banking-as-a-Service (BaaS) piacra a Monese, ezzel bővítve üzleti szolgáltatásait. A lépés az Investec-kel való együttműködésüknek köszönhetően valósulhat meg, hiszen ez a vállalat vezeti a Monese jelenleg is folyamatban lévő tőkebevonási fordulóját és ők lesznek az új szolgáltatás első felhasználói is.

Az Investec egy banki és vagyonkezelési szolgáltatásokat nyújtó csoport. A Monese új BaaS felülete eleinte kifejezetten nekik lesz kifejlesztve. A felületen keresztül fogják kínálni a privát ügyfelek banki tranzakciós szolgáltatásait, valamint az új privát vállalati számla szolgáltatásaikat is a platformon fogják bevezetni. Idővel lakossági megtakarítási termékeiket is beépítenék a Monese által kínált felületre.

A fejlesztéshez nagyban hozzájárul a most is futó Series C tőkebevonási forduló. Az első zárás után egy 90 millió dollár körüli összeghez jutott a Monese, de ez még nőhet a továbbiakban. A BaaS felület létrehozásában továbbá segítenek a Monese legutóbbi üzleti megállapodásai is a Mastercarddal, valamint a Thought Machine-nel, egy alapvető banki szolgáltatásokat kínáló vállalattal.

Forrás: Finextra

Qayum Dániel

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.