Kriptokereskedelemmel bővül a MoneyLion szolgáltatása

A MoneyLion friss bejelentése nyomán hamarosan kriptokereskedelemmel bővül a banki és befektetési szolgáltatásokat kínáló amerikai pénzügyi szuperapp. A 2013-ban alapított vállalat lehetővé teszi majd a klienseknek, hogy Bitcoint és Ethert vásároljanak és adjanak el közvetlenül a MoneyLion appban. 

A kriptovaluták vásárlására nem vonatkoznak majd egyébként tranzakciós díjak, a MoneyLion bevételei ezek dollárra való átváltásakor keletkeznek majd. Egy másik új funkció pedig a debitkártyás vásárlások esetén teszi majd lehetővé, hogy a kliensek az összeget felkerekítsék, a különbözetből pedig Bitcoint vásároljanak, így azok is elkezdhetnek ismerkedni az eszközosztállyal, akik mindenképp kicsiben szeretnék kezdeni a folyamatot.

Dee Choubey, a MoneyLion CEO-ja szerint a mostani lépés egy “edukációs folyamat kezdetét jelzi a decentralizált pénzügyek hajnalán”. A vállalatvezető azt is kiemelte, hogy idővel a kriptofizetések és NFT piacterek is megjelenhetnek a MoneyLion termékpalettáján, hiszen céljuk továbbra is egy minden pénzügyi igény lefedésére alkalmas platform kínálata az ügyfeleknek.

A 2,2 millió ügyféllel rendelkező MoneyLion számára azonban mégsem ez az új funkció jelenti majd szeptember hónap legnagyobb fejleményét, hiszen a tervek szerint most szerdán kerülnek majd ki a New York-i Értéktőzsdére a vállalat részvényei az ML részvényszimbólum alatt. A tőzsdére kerülést egy fintechek körében egyre népszerűbb módszerrel, egy speciális rendeltetésű akvizíciós vállalattal (SPAC) való összeolvadás révén tervezik megvalósítani. 

Amennyiben a MoneyLion sikerrel jár, úgy olyan amerikai fintechekhez csatlakoznak majd a részvénypiacokon, mint a SoFi, a Robinhood, vagy épp a Cash App. Ezek a szuperappok már mind a tőzsdén vannak, ami jól mutatja, hogy a tőzsdei jelenléttel járó láthatóságot és hitelességet mindannyian kulcsfontosságú elvárásnak tekintik. 

Forrás: CNBC

Bátorfi Botond

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.