Benyújtotta banki licenckérelmet a Varo Amerikában

A 2015-ben alapított, több, mint 1 millió felhasználóval rendelkező amerikai digitális bank különböző számlatermékeket, bankkártyát és hiteltermékeket szolgáltat ügyfelei részére. Szokás szerint a Varo is ráült a mindent ingyen hullámra, díjmentes a folyószámlahitel, nincs számlavezetési díj és költségmentes az ATM használat is. A könnyen használható termékeket és az automatizált megtakarítási szolgáltatásokat egyértelműen díjazzák a felhasználók: jelenleg a Varo a harmadik legnagyobb neobanki szolgáltató Amerikában, 12,54%-os részesedéssel, a Chime (58,67%) és a Current (15,68%) után.

Idén februárban a Varo hivatalosan is benyújtotta banki licenc kérelmét az engedély megszerzésére, mivel eddig szponzorban segítségével szolgáltatott pénzügyi termékeket. Ez a konstrukció egyébként jellemző az Amerikai neobanki piacra: eddig nem volt saját engedéllyel rendelkező lakossági digitális bank.

Az alapító Colin Walsh hitelkártyával, illetve további hitel- és megtakarítási termékekkel szeretné bővíteni a cég termékpalettáját.

Forrás: Protocol

Lauri Sonia

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.