Újabb szereplővel bővül a botrány

Az FTX körüli botrány tovább folytatódik. A Bloomberg értesülései szerint Sam Bankman-Fried egy másik korábbi bizalmasa és lakótársa, Nishad Singh is kapcsolatba lépett a New York déli körzetében működő amerikai ügyészséggel a vádalku reményében. Singh olyan információk birtokában lehet, amelyek kulcsfontosságúak lehetnek ahhoz, hogy bebizonyítsák Sam Bankman-Fried miként sértett meg számos szövetségi kampányfinanszírozási törvényt.

Nishad Singh, az FTX korábbi műszaki igazgatója és Bankman-Fried lakótársa állítólag találkozott az ügyészekkel egy “ajánlattételi megbeszélésen”. Az ilyen találkozókon gyakran “korlátozott mentességet” ajánlanak fel, ezzel ösztönözve a kihallgatott személyt, hogy szabadon beszéljen. Korábban még Caroline Ellison, az Alameda Research egykori vezérigazgatója és Gary Wang, az FTX volt technológiai igazgatója bűnösnek vallották magukat csalás vádjában. Singh-et nem vádolták meg bűncselekménnyel, azonban felmerült már bűnrészessége.

A Bloomberg szerint Singh megállapodásának középpontjába Bankman-Fried különböző politikai kampányoknak adott nagy összegű adományairól szóló információk állnak. Singh személyesen több mint 9,3 millió dollárt adományozott 2020 óta a demokrata párthoz kötődő kezdeményezéseknek. A Bankman-Fried édesanyja által alapított Mind The Gap politikai akcióbizottság 2021 áprilisában 1 millió dolláros adományt kapott Singh-től.

A novemberi bírósági dokumentumok szerint Singh 543 millió dollárnyi kölcsönt kapott az Alameda Researchtől. Az FTX egykori leányvállalata a nyilvántartás szerint 4,1 milliárd dollárnyi kölcsönt nyújtott kapcsolódó feleknek.

(Forrás: CoinDesk)

(Borítókép: Depositphotos)

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.