Már a Mastercard is nyit a web3 felé

A Mastercard egy web3 alapú programot indít, amelynek célja, hogy segítse összekötni a zenei előadókat mentorokkal és rajongókkal NFT-ken keresztül.

A Mastercard Artist Accelerator a Polygon blokklánc web3 technológiáit fogja hasznosítani, hogy öt feltörekvő művésznek segítsen különböző eszközöket, készségeket biztosítani.

A résztvevők hozzáférést kapnak különleges eseményekhez és zenei kiadványokhoz, valamint egy olyan tananyaghoz is, amely megtanítja őket arra, hogyan építsenek saját márkát, hogyan képviseltessék magukat a virtuális világban és hogyan építsenek közösséget. Mindezt olyan web3 megoldásokon keresztül, mint az NFT-k kiállítása, írja a Mastercard.

A Mastercard Music Pass-on keresztül a rajongók is részt vehetnek a programban, amely egy limitált kiadású NFT segítségével hozzáférést biztosít a tulajdonosoknak az exkluzív oktatási anyagokhoz és élményekhez.

A program idén tavasszal indul, és az év későbbi szakaszában egy élőben közvetített művészbemutatóval tetőzik.

“A zene egyetemes szenvedély, amely inspirál, megmozgat és összehoz minket, azonban a kezdő művészek számára lehetetlennek tűnhet a piacra való betörés. A Mastercard Artist Accelerator által tovább bővítjük a kapcsolatokhoz való hozzáférést a legmodernebb web3 technológiával”

– mondta Raja Rajamannar, a Mastercard marketing és kommunikációs vezetője.

Egyébként nem egy újkeletű dologról van szó. Egy korábbi cikkünkben arról írtunk, hogy egy magyar fiatalokból álló startup hasonló módon, a web3 technológia segítségével próbálná forradalmasítani a zeneipart. Ennek során első lépésként egy NFT-kollekciót dobnak piacra, amelyet majd egy saját piactér és egy decentralizált autonóm szervezet (DAO) bemutatása követ.

(Forrás: Finextra)

(Borítókép: Depositphotos)

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.