Távozik a fintech óriás pénzügyi igazgatója

Januárban átrendeződés várható az N26 vezetőségében, mivel a pénzügyi (CFO) és ideiglenes operatív igazgató (COO) a hónap végén távozik.

Jan Kemper, aki másfél évvel ezelőtt csatlakozott a céghez most távozik, hogy más vállalkozásokra összpontosítson. Ezzel párhuzamosan a társalapító és társ-vezérigazgató Maximilian Tayenthal azonnali hatállyal átveszi az operatív igazgató szerepét. Kemper széleskörű tapasztalattal rendelkezik a vállalatok skálázásában a startup állapottól egészen a tőzsdei bevezetésig. A jelek szerint azért került az N26 fedélzetre, hogy segítse a céget tőzsdére jutni, azonban erre mindezidáig még nem került sor.

“Jan nagyban hozzájárult az N26 struktúrájának és irányításának megerősítéséhez és ezzel szilárd alapot teremtett a vállalat további sikeréhez”

– mondta Marcus Mosen, az N26 felügyelőbizottságának elnöke.

Az N26 szerint Kemper január végén távozik, de továbbra is együtt dolgozik a csapattal a “zökkenőmentes átmenet” biztosítása érdekében, miközben folytatódik az új pénzügyi igazgató keresése.

Kemper elmondta, hogy miután átgondolta személyes és szakmai jövőjét, úgy döntött, hogy “átstrukturálja” a prioritásait és az igazgatótanácsi szerepeire, saját vállalkozásaira és az Aacheni Egyetemen betöltött professzori tisztségére összpontosít.

“Az N26 egy nagyszerű vállalat, erős üzleti modellel és hatalmas növekedési potenciállal, különösen a jelenlegi makrokörnyezetben. A csapatok, amelyekkel volt szerencsém együtt dolgozni, kétségkívül az iparág legjobbjai közé tartoznak”

– írta Kemper a LinkedIn-en.

(Forrás: Altfi)

(Borítókép: Depositphotos)

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.