Újabb cégekbe fektet a nagybank

A JPMorgan olyan fintech cégekbe fektetett be, amelyek segítenek a tanácsadóknak, hogy a megfelelő portfóliót tudják kiépíteni a tehetősebb ügyfelek számára.

A bank közlése szerint “stratégiai befektetést” eszközölt az Edge Laboratories és az Evooq cégekbe, de konkrét összeget nem kívánt megnevezni. A két vállalat, amelyek mintegy 285 alkalmazottat foglalkoztatnak, nagy bankok, vagyonkezelők és nyugdíjalapok számára is kínálják kockázati és portfólióépítési szoftvereiket.

Az Edge Laboratories olyan megoldásokat nyújt, amelyek valóban tükrözik az ügyfelek preferenciáit és biztosítják, hogy pénzeszközeiket megfelelően fektessék be, és a kockázat ne haladja meg a számukra megfelelő mértéket. Emellett automatizált befektetési ajánlásokkal, továbbfejlesztett kockázatelemzéssel és döntéstámogató szimulációkkal szabadítja fel a vagyonkezelők teljes potenciálját. ​

Az Evooq segít a vagyon- és eszközkezelőknek megerősíteni kínálatukat és működésüket, hogy jobb eredményeket érhessenek el mind vállalkozásuk, mind ügyfeleik számára. Olyan befektetési technológiát és szolgáltatásokat nyújtanak pénzügyi szakembereknek, amelyek sokkal egyszerűbbé teszik a munkájukat.

“Ezzel a befektetéssel az Edgelab és az Evooq a növekedésének egy kritikus szakaszában tőkéhez jut, amely segít növelni a portfólió alapvető termékeinek megvalósításához szükséges erőforrásokat”

– mondta Cedric Ullmo, az Edgelab és az Evooq vezérigazgatója és alapítója egy nyilatkozatban.

A JPMorgan Private Bank 2021 óta megvásárolta az OpenInvestet és a Global Sharest, valamint befektetett a Kraft Analytics Groupba és a MioTechbe is.

(Forrás: Finextra)

(Borítókép: Depositphotos)

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.