Újabb bődületes rekordot döntött a Bank of America

A Bank of America 2022 első felében rekordszámú, 341 amerikai szabadalmat szerzett, ami 50 százalékos növekedés az előző év azonos időszakához képest.

Már tavaly is rekordszámú, 227 új szabadalommal büszkélkedhetett a Bank of America (BofA), idén ezen is jócskán túltett: mostanra 5556 szabadalma van (a folyamatban lévőkkel együtt), több, mint bármely más pénzügyi szolgáltató vállalatnak – olvasható a bank közleményében.

Az új szabadalmak 21 százalékát az információbiztonság, 20 százalékát a mesterséges intelligencia, 18 százalékát pedig a programozási technológia teszi ki.

Forrás: Bank of America

A BofA szabadalmi portfóliója 6500 banki feltaláló munkája – ők az USA 43 államában és a világ 14 országában tevékenykednek, valamint a bank mind a nyolc – fenti képen is látható – üzletágát lefedik. A bank feltalálóinak több mint negyede, 26 százaléka nő.

„A szabadalmi portfóliónk sokszínűsége a világ több mint 6500 feltalálójának változatos tapasztalatait és egyedi szemléletét tükrözi”

– idézi a közlemény Aditya Bhasint, a BofA technológiai és információs igazgatóját.

Bhasin szerint a rekordot jelentő szabadalmi sorozatuk hátterében az a vágyuk áll, hogy az ügyfelek igényeit kielégítsék, megvédjék az ügyféladatokat és olyan új megoldásokat hozzanak létre, amelyek segítenek jobb pénzügyi életet építeni az ügyfeleiknek.

A közlemény megjegyzi, hogy más vállalatok gyakran hivatkoznak a BofA szabadalmaira: a bankra 2022-ben eddig több mint 2400 szabadalom és bejelentés hivatkozott különböző iparágakból, köztük ismert technológiai vállalatoktól. Történelmileg a bankot több mint 43 ezer alkalommal idézték.

(Címlapkép: Depositphotos)

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.