Revolut Pay – A PayPal és az Apple új riválisa

A Revolut még júliusban adta ki kártyaolvasó terminálját és úgy tűnik a londoni neobank azóta is a fizetések piacára összpontosít. Ezúttal a piacvezető online fizetési szolgáltatók közé törnek egy új, egyetlen kattintásos fizetési funkcióval. A Revolut Pay névre keresztelt megoldástól okkal várnak sokat a brit fintech háza táján.

A Revolut új, egy kattintásos fizetési funkciót indított azzal a nem titkolt céllal, hogy az online fizetések piacán a PayPal és más technológiai óriások riválisa legyen.

Új távlatok nyílnak meg

A Revolut Pay tovább egyszerűsíti az online vásárlást, megkönnyítve a közvetlen fizetést. A fintech a felhasználók számára a legmagasabb szintű biztonságot nyújtja: a fizetéseket olyan biztonságos biometrikus megoldásokkal hitelesíti, mint a Face ID vagy az ujjlenyomat-leolvasás, miközben a számlaszámukat nem osztja meg harmadik féllel. Ez segít a csalásmegelőzésben és biztonságban tartja a felhasználók pénzét vásárlás közben.

A Revolut Pay máris olyan kiskereskedőkkel kötött szerződést, mint a Shopify, a Prestashop, a WH Smith és a Funky Pigeon, és a következő hónapokban a légitársaságok körében is elérhető lesz – derül ki a brit fintech közleményéből.

Thibaut Genevrier, a kereskedői akvizícióért felelős vezető egy New York-i interjúban elmondta, hogy a Revolut Pay létrehozása annak a jele, hogy a cég elérte a “kritikus tömeget”, miután az eredeti prepaid kártyás szolgáltatásához képest a vállalat portfóliója kiszélesedett a fogyasztók és a vállalkozások számára nyújtott pénzügyi szolgáltatások széles körére.

Szeretnénk bekerülni Európa 1000 legjobb e-kereskedelmi weboldalára. Ott akarunk lenni az online fizetéseknél, és javítani szeretnénk a konverziós arányt –

tette hozzá Genevrier.

A vállalkozásoknak 24 órán belül fizetnek majd, ami szerinte több nappal gyorsabb, mint egyes riválisoké. A Revolut a kiskereskedőknek körülbelül 1%-os díjat számít fel a szolgáltatásért.

A Revolut Pay egy fontos megálló, de nem a végállomás

A vállalat saját szoftverén futó fizetési funkció lehetővé teszi a fogyasztók számára, hogy mobil és asztali böngészőkön keresztül pénzvisszatérítést is kapjanak a vásárlások után. Azok a vásárlók, akik nem a Revolut ügyfelei, más szolgáltatók fizetési kártyáival is használhatják a funkciót.

A 2015-ben alapított Revolut 5 éve nyújt szolgáltatásokat vállalkozásoknak is. Júliusban például kártyaolvasó terminált is kiadtak, ezzel is bővítve azt a burjánzó fizetési ökoszisztémát, amelynek legnagyobb szereplői között az Apple, a Block és a PayPal is megtalálható.

A Revolut a hónap végéig adja le éves beszámolóját. A vállalat tagadta, hogy költségcsökkentésre törekedne, miután a Financial Times szerdán arról számolt be, hogy a Revolut visszavont néhány állásajánlatot és költségcsökkentési vizsgálatot tart.

(Címlapkép: Revolut)

(Forrás: Bloomberg)

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.