Továbbfejleszti vállalati kínálatát a Revolut

Költségkártyákat és költségkezelési szolgáltatásokat vezet be vállalati ügyfelei számára a Revolut. A neobank újonnan nagy hangsúlyt helyez a vállalati szegmensre és termékfejlesztésével nem áll meg a hagyományos pénzügyi kínálatnál. Februárban például bérszámfejtési megoldással bővült termékpalettája.

Továbbfejlődik a termékpaletta

A Revolut vállalati ügyfelei mostantól korlátlan mennyiségű virtuális és fizikai költségkártyát igényelhetnek munkavállalóik számára. A kártyákon költséglimiteket lehet beállítani, továbbá a vásárlásokat egy központi felületen követheti a vezetőség. Az alkalmazáson emellett a lefotózott nyugtákat tranzakciókhoz lehet párosítani, könnyítve a költségkezelést.

A már említett bérszámfejtés mellett a vállalati kínálatban fizetési és számlázási szolgáltatások is találhatók. A nemzetközi utalásokon és valutaváltásokon túl a Revolut online fizetési megoldásokat is nyújt. A számlakezelés is könnyű az alkalmazásban, mind a kiállítás, mind a kifizetés egyszerű folyamatok mentén zajlik.

Muszáj a vállalatokra támaszkodni

A nyereségesség felé tartó úton elengedhetetlen a neobank számára, hogy jelentős vállalati ügyfélbázist építsen ki. Ebben az ügyfélszegmensben ugyanis sokkal jobbak a bevételszerzési lehetőségek kliensenként, mint a lakossági szegmensben. Mégpedig ez egyre fontosabb szempont a fintech tőkebevonási volumen visszaesésével.

Pontosan egyébként nehéz megbecsülni a Revolut vállalati ügyfélakvizíciójának sikerességét. Utoljára 2020 szeptemberében közölt adatokat az ügyfelek számáról a neobank. Akkor ez 500 ezer kkv-t jelentett. Az egyetlen friss adat a vállalati szegmensből az a tavalyi évben véghez vitt 7,4 millió tranzakció, ami közel kétszerese az azt megelőző évnek.

Kiélezett versenyre érdemes számítani

Míg a bérszámfejtési szolgáltatások bevezetése nem sok vizet zavart a fintech szektorban, most teljesen más várható. A költségkártyákat és költségkezelési szolgáltatásokat nyújtó startupok között kifejezetten éles a verseny. Ez az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban és Európában egyaránt így van, és a Revolut ezekben a térségekben vezeti be új szolgáltatásait.

A Brex kártyaszolgáltatásain túl egy fejlett költségkezelési platform kiépítését tűzte ki céljául. A brit-bolgár Payhawk márciusban vált unikornissá és ugyancsak ambiciózus növekedési álmokat dédelget. Folytathatnánk a sort számos más startuppal. Ott van még a Jeeves, a Mettle, a Pleo, a Ramp, a Soldo és a Spendesk is, és velük együtt is még csak a felszínt kapargatjuk.

Forrás: AltFi

Qayum Dániel

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.