Tovább terjeszkedik a nőknek szánt befektetői platform

A Female Investet 2019-ben alapították azzal a céllal, hogy egy olyan közösséget hozzanak létre, amely segít azoknak a nőknek, akik szeretnének befektetni a tőzsdén, de nem tudják hogy kezdjenek neki. A felhasználók mindezt most a Female Invest platformon belül megtehetik.

A koppenhágai székhelyű startup a héten jelentette be a Gaia Investments nevű dán fintech cég felvásárlását. Azt tervezik, hogy a kereskedési platformot, amely a fenntarthatósági célokat kitűző vállalatokba való befektetésre összpontosít, beépítik saját alkalmazásukba. A Gaia vételárát nem hozták nyilvánosságra. Iránymutató lehez azonban, hogy a startupot három hónappal a felvásárlás előtt 3 millió dollárra értékelték.

A vállalat társalapítója és partnere, Camilla Falkenberg szerint a Female Investen keresztül történő közvetlen befektetés beépítése egy nagyszerű lépés a platform számára. A Female Invest az elmúlt egy évet azzal töltötte, hogy megágyazzanak egy könnyű kereskedési integrációnak. Falkenberg elmondta, hogy a tavaly novemberi 4,5 millió dolláros magvető tőkebevonás óta többek közt fejlesztettek egy alkalmazást, bővítették a technikai csapatukat és további 3 millió dolláros finanszírozást szereztek.

Amikor júliusban rábukkantak a Gaia Investmentsre, rájöttek, hogy több értelme van egy meglévő kereskedési platformmal együttműködni, ahelyett, hogy sajátot építenének.

“A Gaia erős márkával rendelkezik az északi országokban, emellett nagy hangsúlyt fektet az etikára és a fenntartható befektetésekre, ami minket is nagyon érdekel. A tárgyalások előrehaladtával egyre világosabbá vált, hogy ez egy nagyszerű lépés számunkra.” – mondta Falkenberg.

(Forrás: TechCrunch)

(Borítókép: Depositphotos)

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.