A fiatalok 30 százaléka kriptóba fektet

A HelloSafe pénzügyi szervezet végzett egy felmérést, hogy kiderítse, mely befektetési megoldásokat részesítik előnyben a kanadaiak 2022-ben. A felmérésben összesen 837 személy vett részt 2022 szeptembere és novembere között.

A megkérdezetteknek a “Mely befektetési megoldásokat részesíti előnyben?” kérdésre kellett választ adniuk úgy, hogy hét fő befektetési termék közül kellett három lehetőséget  kiválasztani. A felmérés szerint:

  • A kanadaiak továbbra is a részvénypiacot részesítik előnyben (54,6%).
  • A válaszadók 34,7 százaléka jelölte meg az ingatlanokat, mint preferált befektetési megoldást.
  • Az életbiztosítás (11,6%) és a kriptovaluták (9,2%) továbbra is marginális befektetési lehetőségek a kanadaiak számára.

A HelloSafe felmérése erős tendenciát talált a kanadaiak befektetéseinek módjában. A válaszadók 65,3 százaléka ugyanis azt jelezte, hogy saját maga végzi a befektetéseit. Azok, akik külső segítséget kérnek általában brókeren keresztül (18,1%), a bankjukon keresztül (11,1%) vagy egy barát vagy rokon tanácsára (5,6%) fektetnek be.

A tőzsde egy minden korosztály számára kedvelt befektetés Kanadában

Ha a befektetési preferenciákat korcsoportonként vizsgáljuk, valódi különbségek mutatkoznak a kanadaiak között az egyes lehetőségek függvényében. A tőzsdét illetően a HelloSafe megállapította, hogy ez egy olyan befektetési megoldás, amely a válaszadók minden korcsoportja körében népszerű, annak ellenére, hogy a 36-45 évesek esetében meglehetősen alacsony az arány (36,7%). A 16 és 25 év közöttiek és az 56 év felettiek esetében a válaszadók több mint 60 százaléka a tőzsdét tekintette a legkedveltebb befektetésnek (60,1%, illetve 60,9%). A 26 és 35 év közöttiek 58,8 százaléka preferálta a tőzsdei befektetést, míg a 36 és 45 év közöttiek csupán 47,4 százaléka jelölte meg preferált választásként a tőzsdét.

A kriptodevizák a fiatalabb befektetők körében a legkedveltebbek

A kriptovaluták a kanadaiak mindössze 9,26 százalékának tartoznak a preferált befektetési megoldásai közé. Ezzel az értékkel azonban nem teljes a kép: a HelloSafe fontos különbségeket figyelt meg a korcsoportok között. A 16 és 35 év közötti válaszadók azok, akik nagyobb lelkesedést mutatnak a digitális eszközök iránt – 30 százalékuk a kriptókat is a preferált befektetési lehetőségei közé sorolja. Ezzel szemben az 56 éves vagy annál idősebb válaszadók kevesebb mint egy százaléka helyezte a kriptovalutákat a három preferált befektetési kategóriája közé.

(Forrás: The Fintech Times)

(Borítókép: Depositphotos)

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.