Díjazták a hazai pénzügy legmeghatározóbb női szereplőit

Idén első alkalommal ismerte el a Fintech.hu szerkesztősége és a Peak a hazai pénzügyi szektor legmeghatározóbb női vezetőit és szakértőit a Women in Finance 2022 Díjátadó Gálán. Az elismerésben tíz olyan hölgy részesült, akik többek között a magyarországi pénzügy digitális fejlesztésében, a fenntartható pénzügyek és a pénzügyi edukáció területén alkottak maradandót hazánkban.  

A Fintech.hu és a Peak által életre hívott Women in Finance célja hozzájárulni a mindenki számára egyenlő esélyeket biztosító szektor létrejöttéhez.

Bár a pénzügyi pályára lépő nők és férfiak száma viszonylag hasonló, a nők általában lassabban és kisebb létszámban kerülnek vezető beosztásba. A Women in Finance tájékoztatással, a téma kutatásával és az inspiráló női vezetők láthatóságának növelésével kívánja támogatni a pénzügyi ágazat sokszínűségét.

2022. november 29-én a Magyar Telekom Székháza adott otthont a Women in Finance 2022 Díjátadó Gálának, ahol a terület prominens szereplői, a rendezvény szakmai partnerei és támogatói gyűltek össze, hogy a pénzügyi ágazat inspiráló női tehetségeit ünnepeljék.

,,A Women in Finance küldetése a pénzügy népszerűsítése és a szektorban dolgozó női szereplők érdemeinek és profizmusának bemutatása. Ezért hoztuk létre a magyar pénzügyi ágazatban dolgozó kimagasló női tehetségek elismerésére szolgáló Women in Finance díjat. Célunk, hogy programjaink minél több fiatalnak hozzanak kedvet a pénzügyi pályaválasztáshoz és segítsenek a már a szakmában dolgozóknak a sikerhez vezető személyes útjuk megtalálásában” – tette hozzá Suppan Márton, a Peak alapítója.

Hegedüs Éva, a Gránit Bank elnök-vezérigazgatója „A pénzügyi szektor meghatározó digitális vezetője 2022”, a Peak és a Magyar Telekom tematikus díjában részesült. A Magyar Bankholding által támogatott „A leginnovatívabb jegybankár 2022” díjat Szombati Anikó, a Magyar Nemzeti Bank Digitalizációért és fintech fejlesztésért felelős ügyvezető igazgatója vehette át. Almássy Gabriella, az UNION Biztosító Elnök-vezérigazgatója „A pénzügyi szektor ESG szemléletformálója 2022” díjat a Provident képviselőjétől vehette át. Zolnay Judit, Executive business coach és tanácsadó „A fiatalok kiemelkedő mentora 2022” díjat a Mastercard képviselőjétől vehette át. A tematikus díjak mellett

„Magyarország meghatározó női pénzügyi szereplője 2022” díjban részesült:

Biró Gabriella, a Magyar Nemzeti Bank Informatikai Felügyeleti Főosztályának vezetője,

Ginzer Ildikó, a Magyar Bankholding Standard kiszolgálásért felelős vezérigazgató-helyettese,

Glaser Anita, a Kripteus Alapítója, kriptovaluta adózási és szabályozási szakértő,

Pandurics Anett, a Posta Biztosító elnök-vezérigazgatója,

Veronika Spanarova, a Citi Bank magyarországi vállalatának vezérigazgatója, és

Vály Judit, az Euroleasing vezérigazgatója.

A Women in Finance programsorozata a Fintech.hu tematikus kiadványának megjelenésével folytatódik. A „Fintech Sparks – Women in Finance” nemzetközi és hazai trendeken, kutatásokon és példákon keresztül térképezi fel a nők szerepét a pénzügyben, valamint bemutatja Magyarország és a nemzetközi digitális pénzügyi szféra vezető női szereplőit.

 A kiadvány ingyenesen hozzáférhető a Fintech.hu oldalán, az alábbi linken.

,,Büszkék vagyunk arra, hogy a Women in Finance nem pusztán egy marketing program. A kezdeményezésünk szakmai alapját szerettük volna a Fintech Sparks – Women in Finance kiadványunkkal biztosítani.” – nyilatkozta Urbán Anikó, a Women in Finance projektvezetője.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.