Top 10 banki trend 2022-re

A Fintech Világa mai adásában Suppan Márton és Érczfalvi András Csontos Attilával, az Accenture szenior menedzserével beszélgetnek. A beszélgetés témáját az Accenture idei év elején publikált kutatása szolgáltatja, ami a 2022-es év tíz legerősebb banki trendjét mutatja be. A kutatásról írt összeállításunk ezen a linken érhető el.

Attila elmondása alapján a kutatás célja nem a jelenlegi, hanem sokkal inkább a feltörekvő trendek feltérképezése volt. A szuperapposodás máris az első helyre kívánkozik, ugyanis egyre több szereplő dönt úgy, hogy megpróbál minden szolgáltatást maga kínálni az ügyfeleknek. Ez a trend idén is folytatódni fog, az egyre több belépő ugyanis extra nyomást helyez a mezőny további részére.

A zöld pénzügyek és az ESG filozófia előretörését is határozottan várja 2022-re az Accenture. A klímaváltozás egyre nagyobb veszélyt jelent mindannyiunkra nézve, a pénzügyi szektornak pedig el kell kezdeni priorizálni ezt a kérdést. A dobogó harmadik fokára az innovatív inkumbensek kerültek fel. A várakozások szerint a hagyományos szereplők innovatív termékekkel állnak majd elő az év során. Erre rá is vannak kényszerülve, hiszen a fintechek rengeteg területen diktálják a tempót formabontó megoldásaikkal, így a bankoknak lépniük kell.

Az Accenture 10 legerősebb banki trendje 2022-re:

  1. Szuperapposodás
  2. A zöld pénzügyek felemelkedése
  3. Innovatív inkumbens pénzintézetek
  4. Transzparensebb banki díjszabás
  5. A személyes kapcsolatok szofisztikálása a bankolásban
  6. A digitális fizetőeszközök további érése
  7. A mesterséges intelligencia és a gépi tanulás alkalmazása a bankolásban
  8. Minden korábbinál kényelmesebb fizetési szolgáltatások
  9. Digitális bankok felvásárlása a hagyományos szereplők által
  10. Intenzív harc a tehetséges pénzügyi, banki szakemberekért

A beszélgetés résztvevői a fenti lista további elemeit is kitárgyalják az adásban. A teljes adás a lenti linken Spotify-on meghallgatható.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.