Privát piacok felé nyit a Londoni Értéktőzsde

A London Stock Exchange Group egy stratégiai befektetést, valamint egy hosszútávú együttműködést is bejelentett a Floww-val. A brit startup privát cégeket és befektetőket köt össze, segítve a hatékonyabb tőkeáramlást. A kooperáció befektetési és stratégiai aspektusa által kétféleképp erősödik a felek közti kapocs.

A London Stock Exchange Group elsősorban arról híres, hogy portfóliójának részét képezi a Londoni Értéktőzsde. A csoport leányvállalatai között azonban még megtalálható a Refinitiv, egy pénzügyi infrastruktúra- és adatszolgáltató, valamint a FTSE Russell, egy tőzsdei indexeket összeállító vállalat is.

A Floww digitális felületén hétezer privát vállalat, valamint hetven kockázatitőke-társaság található. Ezekről a cégekről megbízható forrásból szerzett adatokat szolgáltat a felület, egységesített módon. A felhasználók kényelmesen követhetik meglévő befektetéseik alakulását, valamint új lehetőségeket is feltérképezhetnek.

Az együttműködésen keresztül a London Stock Exchange Group egy privát cégeket és befektetőket összesítő nemzetközi hálózatot tervez létrehozni. Ebbe a távol-keleti piaci szereplőket is bevonnák, nagyobb összeköttetést biztosítva a fejlett befektetői piacok között. A hálózat létrejötte jelentős mértékben segíti a privát tőkebevonást, valamint piaci likviditást.

A csoport immár képes a teljes vállalati finanszírozási életciklusban jelen lenni. A kezdeti privát tőkebevonásoktól a nyilvános piacokra lépésig minden szakaszban tudják támogatni vállalati ügyfeleiket. Céljuk, hogy az első globális tőzsde csoporttá váljanak, amely számára nem jelent problémát az, hogy tőzsdén jegyzett vagy privát céggel dolgozik együtt.

Forrás: Finextra

Qayum Dániel

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.