Több tőke kerül a hitelező fintechekhez

A hitelező fintech startupok jellemzően saját fejlesztésű technológiájukkal teremtenek értéket. Hitelezési tevékenységükhöz jelentős külső forrásokra van szükségük, lakossági és vállalati befektetőktől, vagy akár hagyományos bankoktól. A Viola Credit egy ilyen finanszírozó szerepet tölt be és új befektetési alapot indított fintechek számára.

A Viola Credit egy alternatív hitelező, amely elindított egy 700 millió dolláros befektetési alapot. Az alap eszközfedezetű hiteleket fog nyújtani startupoknak az Egyesült Államokban, Nyugat-Európában, az Egyesült Királyságban, Ausztráliában és Új-Zélandon. Főleg pénzügyi, biztosítási és ingatlankezekési területeken ténykedő cégek pályázhatnak a forrásokért.

A vállalat nem egyszerű hitelekben utazik alternatív hitelezőként. Amíg számos befektetési bank általános felhasználású hiteleket kínál a fintech szektorban, a Viola Credit olyan startupokat pénzel, amelyek maguk is hitelezők.

Így például az új alapból akár BNPL cégek és KKV hitelezők is juthatnak pénzhez. A BNPL cégek arra kaphatnak forrást, hogy részletfizetést biztosítsanak vásárlóknak online és fizikai boltokban. A KKV hitelezők pedig az elhanyagolt kis- és középvállalati szegmensnek adhatnak működést és növekedést segítő forrásokat. De persze a Viola Credit más hitelezőket is figyelembe vesz.

A tavalyi év egyébként rekordot hozott a fintech szektor számára, ugyanis összesen 132 milliárd dollárt vontak be a startupok és vállalatok – többet, mint eddig bármelyik évben. A sok tőke a hitelezési fintecheket is elérte. Nemcsak saját tőkéből, hanem a Viola Credithez hasonló forrásokból összesen 120 milliárd dollárnyi hitelt helyeztek ki.

Forrás: TechCrunch

Qayum Dániel

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.