Tantermet nyit a metaverzumban egy hongkongi egyetem

A Hongkongi Tudományos és Technológiai Egyetem (HKUST) bejelentette, hogy szeptember 1-jén otthont ad egy virtuális valóság tanterem nyitóbulijának a metaverzumban.

A MetaHKUST néven induló projekt indulása jelzi a HKUST azon tervének a kezdetét, hogy a metaverzum virtuális campusának építésével előmozdítsa a magával ragadó, interaktív tanulást.

A HKUST egyik akadémikusa a South China Morning Postnak elmondta, hogy a vegyes valósággal működő tanterem elindítása egy új kampusz megnyitását jelenti Guangzhou városában. A MetaHKUST megépítésével az intézmény olyan tanulási környezet létrehozását tervezi, amely gyakorlatilag összeköti a két kampuszt – a hongkongit és a guangzhou-it.

A campusok virtuális összekapcsolásával a HKUST abban reménykedik, hogy segít a diákoknak leküzdeni a földrajzi korlátokat is.

Míg az egyetemek a koronavírus-járvány idején szerte a világon áttértek az olyan szolgáltatásokra, mint a Zoom, addig Pan Hui, a guangzhou-i egyetem professzora úgy véli, hogy a metaverzumban való tanulás jobb választás a diákok számára, mivel elősegíti az interakció magasabb szintjét. Hui véleménye szerint az egyetem diákjai a virtuális valóságon keresztül úgy érezhetik, mintha valóban a helyszínen lennének, ezáltal a folyamatos kommunikáció a hallgatókkal javíthatja tanulmányi eredményeiket.

(Forrás: Cointelegraph)

(Borítókép: UK Black Tech / Unsplash)

Urbán Anikó

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.