Személyesebbé válik a francia szuperapp

A Lydia személyes elemekkel színesíti szuperappját annak érdekében, hogy egyszerű pénzügyi alkalmazás helyett egy közösségi applikációként tekintsenek rá felhasználói. Az újítás csak egy kis része egy átfogó design váltásnak az alkalmazásban.

A szuperapp sokkal egyszerűbbé válik a pénzügyekben kevésbe jártas felhasználók számára. Az egyesek által nem ismert SEPA-utalás és IBAN-számlaszám kifejezések helyett a főoldalon a tranzakciós folyam, valamint egy pénzfogadási és egy pénzküldési gomb üdvözli az ügyfeleket. Az új elrendezést az motiválta, hogy sok felhasználónak két fő funkció miatt kell az alkalmazás: pénzfogadás és -küldés miatt.

A három további fülön a bankszámlák, a bankkártyák és a kereskedési szolgáltatások találhatók meg. Az egyéni és a közös bankszámlákat egyértelműen elkülöníti az új felület. Ugyanez a helyzet a bankkártyák esetében. A kereskedés esetében is fontos volt, hogy külön kerüljön az alapvető pénzügyi szolgáltatásoktól. Mellesleg ez az a kereskedési megoldás, melyet a Lydia a Bitpandától integrált alkalmazásába. A felhasználók kriptovalutákkal, nemesfémekkel, technológiai vállalatok részvényeivel és ETF-ekkel kereskedhetnek.

Az egyik kiemelkedő megoldás a megújult designban a tranzakciók újszerű megjelenítése. A felhasználók mostantól egyfajta eseményként, bejegyzésként tekinthetnek vásárlásaikra és utalásaikra. A tranzakciók neve szerkeszthető, így egy étterem neve helyett egy születésnap nevét is felveheti egy tétel, melyet emojikkal lehet tovább tarkítani. Továbbá képet is lehet csatolni egy-egy tranzakciókhoz, ezzel is személyesebbé téve az adás-vételt.

A Lydia így egy tranzakciós folyamból egy közösségi médiára hajazó esemény folyamot csinál. Ezzel az a célja, hogy a felhasználók fényképalbumként és naplóként is használják az alkalmazást. “Ha nem tudod milyen képet csatolj hozzá, feltehetően szükségtelen kiadás volt” – mondta Antoine Porte társalapító. A megoldásban megvan az a lehetőség is, hogy a felhasználók csak tranzakcióik miatt kezdenek el képeket készíteni és ezzel egy kisebb trendet indítanak el, népszerűsítve a Lydiát. Akármilyen is lesz a fogadtatás, ez a megoldás egy jó példa arra, hogy miként lehet kitűnni a versenytársak közül egy egyszerű újítással.

Forrás: TechCrunch

Qayum Dániel

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.