Kriptofunkció jön a Lydia szuperappjába

Megegyezett a francia Lydia és az osztrák Bitpanda, így mostantól Franciaország vezető pénzügyi szuperappjából is lehet kereskedni az Ausztria első fintech unikornisa által kínált eszközökkel. A Bitpanda infrastruktúrájának köszönhetően a francia ügyfelek 0-24-ben kereskedhetnek részvényekkel, nemesfémekkel, valamint kriptovalutákkal.

A Lydia egy peer-to-peer fizetési alkalmazásként kezdte meg működését, azonban mára debitkártyát, IBAN-t, csoportos egyenlegeket, cashbacket, adományozást és személyi kölcsönöket is kínál ügyfeleinek, így komplett pénzügy termékpalettával rendelkezik. A challenger a felhasználói között tudja a 18 és 35 év közötti korosztály harmadát Franciaországban annak ellenére, hogy nem rendelkezik banki licenccel.

A Bitpanda white label megoldásának köszönhetően a Lydia kereskedelmi funkciókkal is képes volt bővíteni kínálatát, ami egy jelentős lépés ügyfélszerzési stratégiájában. Minden Bitpandán elérhető eszköz mostantól a Lydia szuperappjában is elérhető, így akár 1 euróval is be lehet fektetni európai és amerikai részvényekbe, négyféle nemesfémbe, több, mint 70 kriptovalutába, valamint ETF-ekbe is. A beágyazott pénzügyi megoldások egyébként nem állnak messze a Lydiától, hiszen megtakarítási számlájukat is a Cashbee segítségével vezették be.

Cyril Chiche, a Lydia társalapítója és vezérigazgatója a következőképp nyilatkozott: „A Lydia kereskedelmi megoldásával az a célunk, hogy szélesebb körben is elérhetővé tegyük a befektetési eszközöket mindenki számára, legyen szó érdeklődő, kezdő vagy szakértő befektetőről. A hagyományos bankrendszerrel szemben az ügyfeleink maguk döntik el, hogy mit finanszíroz a pénzük. Mi vagyunk az elsők a francia piacon, akik kiterjedt digitális eszköz kínálattal rendelkeznek.”

Forrás: AltFi, TechCrunch

Qayum Dániel

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.