Sikeres a négynapos munkahét

Már több mint egy éve, hogy az Atom Bank lett a legnagyobb brit vállalat és az első bank, amely a négynapos munkahét bevezetése mellett az alkalmazottak korábbi fizetését is teljes egészében megtartotta. Ezidő alatt az Atom jelentős pozitív hatást gyakorolt az alkalmazottakra, az ügyfélszolgálatra és a működésre, valamint 2022-ben számos jelentős üzleti mérföldkövet is sikerült elérni.

Az ügyfelek elégedettsége – a legfontosabb mérőszám, amely alapján a négynapos hét hatását értékelték – nőtt, ellentétben azokkal a várakozásokkal, amelyek szerint az új munkastruktúra a szolgáltatás minőségének csökkenéséhez vezethet. Az ügyfelek jóindulata és elégedettsége a 2021. novemberi 83-as pontszámról 2022 novemberre 87-re emelkedett. Eközben az Atom iOS és Android alkalmazásainak minősítése – amelyek létfontosságúak egy kizárólag digitális bank számára – új csúcsot ért el. Mindkettő 5-ös minősítést kapott, a korábbi 4,8 után. 

Pozitív hatások a cégen belül

Egyértelmű, hogy a négynapos hét vonzó ajánlat azok számára, akik egy egészséges egyensúlyt keresnek a munka és a magánélet között. Az Atom idén 33 százalékkal több jelentkezést kapott a 2021-es évhez képest, a létszám pedig 451-ről 468-ra nőtt. Mindemellett a dolgozók lemorzsolódási aránya is óriási mértékben csökkent a tavalyi év során. 2022 októberében az Atom lemorzsolódási rátája több mint egyötödével (22 százalékkal) csökkent az előző évhez képest. A négynapos hét azt is eredményezte, hogy az emberek motiváltabbak és elégedettebbek lettek a feladataik elvégzésében. A legutóbbi, októberi belső felmérés során 12 százalékkal nőtt az emberek banki iránti elkötelezettsége 2021 februárjához képest.

Üzleti sikerek

A négynapos munkahét mellett az Atom jelentős növekedést is el tudott érni. 2022-ben 80 000 új ügyfél döntött az Atom Bank mellett, ami 77 százalékkal több, mint tavaly. A megtakarítási egyenlegek idén majdnem megduplázódtak (96 százalékkal) és meghaladták az 5 milliárd fontot. A neobank nemrégiben két egymást követő hónapban, októberben és novemberben is rekordszintű nyereséget ért el. Az elmúlt 12 hónapban több mint 100 millió fontnyi saját tőkét is bevont, amelyet további hitelezések ösztönzésére és a bank folyamatos növekedésének és fejlődésének előmozdítására fog felhasználni.

Anne-Marie Lister, az Atom személyzeti vezetője így nyilatkozott a 4 napos munkahétről: 

A négynapos hétre való áttérés nem volt mentes a nehézségektől, azonban ez az egyik legmeghatározóbb dolog, amit vállalatként tettünk. A 2021 novemberi bevezetés óta, nemcsak produktívabb, egészségesebb és – ami a legfontosabb – boldogabb munkaerőt láttunk, hanem az ügyfélszolgálati mutatóink is rekordmagasak, és egyre többen szeretnének az Atomnál karriert kezdeni.

(Forrás: The Fintech Times)

(Borítókép: Depositphotos)

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.