Imádják a négynapos munkahetet az Atom Bank alkalmazottjai

Tavaly novemberben még a fintech szektor számára is merész lépéssel állt elő az Atom Bank, amikor minden munkavállalójának felkínálta, hogy hetente csak négy napot is dolgozhatnak. Az elmúlt hónapok alapján úgy tűnik, hogy jó döntést hoztak.

Az Atom Bank előszeretettel vállalja az úttörő szerepet – mégiscsak az Egyesült Királyság első, teljeskörű banki engedéllyel rendelkező digitális bankjáról van szó. A neobank hét éve lépett piacra teljesen digitálisan, bankfiókok nélkül. Tavaly még tovább fokozta egyedi üzleti modelljét és felajánlotta alkalmazottjainak a négynapos munkahetet.

Gyakorlatban az alkalmazottak két lehetőség közül választhattak:

  • maradnak a meglévő munkarendnél és heti 37,5 órát dolgoznak 5 napon keresztül, vagy
  • váltanak az új munkarendre és heti 34 órát dolgoznak 4 napon át.

Látszik tehát, hogy a kevesebb munkanap csak minimálisan kevesebb munkaórával jár. A rövidebb munkahét fő célja ugyanis az alkalmazottak elégedettségének növelése mellett hatékonyság fokozása, tartva ugyanazt a produktivitást, mint amit az ötnapos munkahéten teljesítenek a munkavállalók.

Mit mondanak az eredmények?

Eddig úgy tűnik, hogy a bank és az alkalmazottak is jól járnak. A munkaerő-toborzás és -megtartás könnyebbé vált, valamint az ügyfélszolgálati értékelések sem romlottak.

A bevezetés óta megnőtt az Atom Banknál dolgozók száma, a novemberi 461-ről júniusban 480-ra. Továbbá januárban az egy évvel korábbiakhoz képest 49 százalékkal növekedett meg a bankhoz jelentkezők száma.

A produktivitás is fennmaradt, a hatékonyság pedig egyenesen fejlődött. A rövidebb munkahétre átállók 91 százaléka képes volt négy nap alatt elvégezni a rá kiosztott munkát. Ebben nagy szerepet játszott az, hogy 92 százalékuk megváltoztatta munkavégzésének módját – vélhetően hatékonyabb munkafolyamatokat kialakítva.

Hosszútávú következtetéseket természetesen nem lehet levonni az Atom Bank eddigi eredményeiből, azonban érdemes lehet több vállalatnak is kísérleteznie a rövidebb munkahetekkel, mint egyfajta juttatással.

Jelenleg a fintech és számos más szektor is finanszírozási, valamint növekedési akadályokkal találja szemben magát, miközben a cégekkel együtt az alkalmazottakat is magas infláció sújtja. Ebben a helyzetben nehezebb fizetésemelést kapni, azonban a kevesebb munkanap sokaknak megfelelő ideiglenes alternatíva lehet.

(Forrás: Sky News)

(Borító: Depositphotos)

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.