Öntik a pénzt a mindent tudó alkalmazásba

Azt hittük az idei év utolsó nagy durranását az Amber Group két héttel ezelőtti tőkebevonása hozta. A Toss azonban mindent felülírt – vezetésével a múlt héten három legtöbb pénzt bevonzó fintech cég több mint fél milliárd dollárral gazdagodott.

Már megint 400 millió dollár

Tavaly ugyancsak az év vége fele zárt le egy tőkebevonási fordulót a dél-koreai Toss. Akkor novemberben jutott 410 millió dollárhoz a fintech cég, idén decemberben pedig 405 millió dollárral gyarapította vagyonát. Érdekes, hogy koreai wonban nőtt a vállalat értéke (8500 milliárdról 9100 milliárdra), azonban a devizaárfolyamok miatt dollárban csökkent.

A Toss 2015-ben indult egy egyszerű pénzküldő alkalmazásként. Azóta rohamos ütemben fejlődött és egy komplett pénzügyi szuperappá nőtte ki magát. Termékpalettája neobanki, kereskedelmi, biztosítási és befektetési szolgáltatásokkal is bővült. Újonnan a hitelezésben is szeretne minél nagyobb piaci részesedést kihasítani, valamint a személyszállításban is érdekelt. Ezeknek köszönhetően felhasználói száma mára meghaladja a 24 milliót, ami több, mint a dél-koreai lakosság harmada.

Jobb később, mint soha

Érdekes befektetést kapott a Cedar. A vállalat Series D tőkebevonási fordulója már tavaly március óta tart – az első hírek szerint akkoriban 200 millió dollárt gyűjtöttek össze a befektetők. Közel két év után újabb támogatóval bővült a kör: a Memorial Hermann Health System is beszállt egy sajátos összeggel, a Crunchbase szerint 68 361 010 dollárral.

A Cedar az egészségügy töredezett fizetési folyamatait szeretné átszabni. Ügyfeleinek kényelmes, zökkenőmentes fizetési élményt kínál, amelyben adminisztratív és számlázási feladatokra egyaránt kitér. Mindemellett személyre szabható funkciókkal, valós idejű meglátásokkal, valamint a meglévő folyamatokba könnyen beilleszthető megoldásokkal próbál kitűnni versenytársak közül.

Fő a kiberbiztonság

A dobogó harmadik fokára a CyberCube fért fel 50 millió dolláros tőkebevonási fordulójával. A vállalat kiberbiztonsági szolgáltatásokat nyújt. Többek között biztosítók és brókerek portfólióinak a kockázatait modellezi. Ennek köszönhetően nekik és ügyfeleiknek is fokozott biztonságot tud kínálni a kibertérben.

A befektetést a Morgan Stanley egyik alapja vezette. Ha egy ilyen nagy név érdeklődését is felkeltette a CyberCube, akkor nagy eséllyel jó úton halad. Már eddig is ismert névnek számított saját területén, azonban a Morgan Stanley-vel együttműködésben még szélesebb körben is növelheti ügyfélbázisát.

(Forrás: Crunchbase)

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.