Újabb pofont kapott a bitcoin

A Core Scientific, az egyik legnagyobb számítási kapacitással rendelkező bitcoin bányászcég december 21-én csődvédelmet kért és megállapodott néhány hitelezőjével adósságának átütemezéséről.

A vállalat Texas déli körzetének csődbíróságán nyújtotta be a csődeljárást, mivel a kriptotél továbbra is szedi áldozatait az iparágban. A bányászcég becsült kötelezettségei a bejelentés szerint 1 milliárd és 10 milliárd dollár között mozognak. Körülbelül 1000-5000 hitelezője van, a legnagyobb biztosíték nélküli követelés a B. Riley befektetési banktól származik.

A bányászvállalat becsült vagyona a bejelentés szerint 1 milliárd és 10 milliárd dollár között van. A harmadik negyedév végén a Core Scientific eszközei 1,4 milliárd dollárt tettek ki, míg a kötelezettségei körülbelül 1,3 milliárd dollárt tettek ki, az eredménykimutatása szerint.

A Core Scientific 143000 bányászberendezést üzemeltet és a bitcoin-hálózat számítási teljesítményének mintegy 10%-át teszi ki. Éppen ezért a vállalat csődje még tovább ronthatja az amúgy is gyengélkedő kriptopiac helyzetét.

A Core Scientific egyike azon bányászoknak, amelyek a talpon maradásért küzdenek. Mivel az emelkedő energiaárak növelik a költségeket és az alacsony bitcoin árak csökkentik a bevételeket, nem éri meg a cégeknek az üzemeltetés. A Compute North, a piac egy másik jelentős cége szeptember végén jelentett csődeljárást.

(Forrás: CoinDesk)

(Borítókép: Depositphotos)

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.