Így versengenek a milliomosok

Milliomosok hada állt sorba az Art Basel galériában, hogy vagyonukat fitogtassák egy ATM-nél, amely a felhasználók bankszámlaegyenlegét és fényképeit mutatja egy ranglistán.

A brooklyni művészeti kollektíva, az MSCHF által készített ATM már több napja megtekinthető a művészeti kiállításon, amely a vagyonuk alapján rangsorolja a felhasználókat. December elején a híres DJ, Diplo egy videót is közzétett róla a közösségi médiában. A posztban azzal dicsekedett, hogy “most nyerte meg az Art Basel-t”, a folyószámláján elérhető 3 millió dollárral.

Diplót azóta már letaszították a trónról. Először egy látogató előzte meg 5 millió dollárral. Később jött a végső győztes, aki 9,5 millió dollárral a számláján került az élre. Az MSCHF társalapítója, Daniel Greenberg a National Public Radio nevű médiaszervezetnek elmondta: 

Az ATM Leaderboard a gazdagságot hajhászó impulzusok manifesztációja. Már a koncepció megfoganásától kezdve egy olyan helyszínre szántuk ezt a művet, mint a Miami Basel, ahol magas a Lamborghinit bérlő és Rolexet viselő milliomosok száma.

Az Art News értesülése szerint a bankautomatát egy Miamiban élő gyűjtő vásárolta meg 75.000 dollárért, még mielőtt felkapta volna a közösségi média.

(Forrás: Finextra)

(Borítókép: Depositphotos)

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.