Októberi Fintech körkép

A Fintech Világa mai adásában Suppan Márton és Érczfalvi András a Peak Science tanácsadói csapata által elkészített Októberi Fintech körképről beszélgetnek. A körkép célja, hogy segítségével minden hónapban körvonalazódjanak a meghatározó trendek a fintech szektorban, legyen szó termékfejlesztésről, terjeszkedésről és friss megállapodásokról. 

Október egyik meghatározó trendje a kkv-kat célzó fintechek előretörése volt, ez a folyamat egyébként már jó ideje megfigyelhető, különösen látványos a vállalati költségmenedzsment megoldásokat és költségkártyát szolgáltató fintechek népszerűségének növekedése. Szintén látványos volt a családi bankok előretörése, hiszen többek között új edukációs megoldást jelentett be a GoHenry, fontos tőkét vont be az amerikai Copper Banking, valamint a gyermekek szülei felé is elkezdett nyitni az amerikai Greenlight, vagyis eseménydús hónapot zárt ez az alszektor is októberben.

Továbbra is slágertéma volt a BNPL, főként a Klarna hallatott magáról sokat októberben, hiszen jelentős megállapodást kötöttek a Stripe-pal és a Wix-szel is, majd felvásárolták az utazás tervezési szolgáltatást nyújtó Inspirockot. A svéd vállalat emellett új funkciókkal bővítette szolgáltatását, amivel vélhetően a BNPL veszélyeit érintő kritikák élét szeretnék elvenni, éppen ezért nagyobb választási lehetőséget és kényelmet biztosítanak mostantól az ügyfeleknek. 

A lenti linken meghallgatható adásban a résztvevők számos további kérdést megvitatnak, például a tőkebevonások terén tapasztalt trendeket és a kriptovaluták aktuális helyzetét.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.