A szülőkre is kiveti hálóját a Greenlight

Fontos lépést tett meg a Greenlight, a zsebpénzkártyákról és pénzkezelési alkalmazásáról ismert családi bank, hiszen hamarosan a szülőket is célba veszi egy új szolgáltatással. A vállalat egy olyan befektetési platformot dob piacra, amely a szülőket igyekszik segíteni a részvények és ETF-ek (tőzsdén kereskedett alapok) alapvető tulajdonságainak elsajátításában és elemzésében. A szolgáltatás az előfizetési csomagok részeként válik majd elérhetővé, annak egyéni díjazása nem lesz.

Az atlantai székhelyű Greenlightot 2014-ben alapították, a vállalat értéke mára 2,3 milliárd dollárra tehető. Az induláskor termékpalettájuk egy gyerekeknek és tiniknek szóló debitkártyából állt, aminek segítségével a szülők automatikus zsebpénzt utalhattak gyermeküknek, feladatokhoz köthették a további jutalmak megszerzését és nyomon követhették a gyerekek költési szokásait. Később az edukációs tartalmak, valamint a megtakarítási és befektetési funkciók is megjelentek az appban, így az mára egy teljes körű, gyermekeknek szóló pénzügyi alkalmazásnak tekinthető.

A Greenlight szeretné segíteni a szülőket egy brókerszámla megnyitásában, amit később gyermekük egyetemi tandíjának, vagy bármely egyéb váratlan összeg rendezésére (például egészségügyi krízishelyzetek, gépjárműjavítások) is fel tudnak használni. A Greenlight CEO-ja, Tim Sheehan szerint a szülőkkel való kommunikációjuk során egyértelműen kiderült, hogy a gyermekek pénzügyi életének menedzselésében az egyetemi tandíjak és az egyéb váratlan, nagy összegek jelentik a legnagyobb akadályt, ezért döntöttek úgy, hogy egy új funkcióval reagálnak erre az igényre. 

Az új szolgáltatás igénybevételéhez a felhasználóknak ki kell tölteniük egy kérdőívet befektetéseik időbeli preferenciáival és kockázattűrésükkel kapcsolatban, majd az algoritmus az igényeikhez illeszkedő ETF-eket javasol nekik befektetésre. A Morningstar beágyazott tartalmainak segítségével a felhasználók ETF-eket és részvényeket elemezhetnek, emellett saját portfóliójukat is összeállíthatják, sőt akár több alszámlát is létrehozhatnak különböző célok mentén. Tim Sheehan kiemelte, hogy a befektetésekhez való hozzáférés továbbra is elmarad az ideális arányoktól, ugyanis a felnőtt lakosság jelentős része soha nem fektetett még be, épp ezért az új szolgáltatással fontos társadalmi értékteremtést is meg szeretnének valósítani.

Forrás: CNBC

Bátorfi Botond

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.