Lezárult a Swap Series A tőkebevonási fordulója

Lezárult a feltörekvő brazil Banking-as-a-Service szolgáltató, a Swap Series A tőkebevonási fordulója. A Tiger Global Management vezette kör során 25 millió dollárnyi tőkéhez jutott a startup, amely jelentős befektetői túljelentkezésről számolt be.

A Swap egy Banking-as-a-Service megoldásokat kínáló fintech. Alapítói korábban egy Uberhez hasonlítható személyszállító cégnél, a 99-nál dolgoztak. Ott vették észre a pénzügyi szolgáltatások infrastruktúrájának biztosításában rejlő lehetőségeket a sofőrökön keresztül, akiknek kész fizetési megoldásokra volt szükségük, hogy utasaiktól pénzt kérhessenek.

Számos versenytársukkal ellentétben a Swapnál teljeskörű banki szolgáltatásokat nyújtanak. BIN szponzorként, kártya feldolgozóként, partner bankként és core banki rendszerszolgáltatóként is funkcionálnak ügyfeleik számára. Emellett igyekeznek minél több üzleti szegmenst lefedni, idén például egy dedikált munkavállalói jutattásokra és egy hitelezésre szakosodott felületet is bevezettek kínálatukba.

A startup növekedése az utóbbi időben igencsak szembetűnő volt. Ügyfélkörük mérete egy év alatt a négyszeresére nőtt. Ezalatt az idő alatt a startup bevételei havi szinten 30 százalékkal növekedtek, a harmadik negyedévben pedig már nyereséget könyvelhettek el. Mivel a pontos számok nem ismertek, meglehet, hogy alacsony volt a viszonyítási alap, de a megadott növekedési ráták még így is feltűnőek.

Míg a Swap jelenleg csak Brazíliában tevékenykedik, ez várhatóan nem marad így sokáig. Ügyfeleik már most is kínálják a brazil startup által szolgáltatott pénzügyi megoldásokat más országokban, így természetes, hogy idővel közvetlen külföldi klientúrájukat is elkezdik kiépíteni.

Forrás: TechCrunch

Qayum Dániel

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.