Többdevizás számlákkal bővül a bunq

Az amszterdami székhelyű neobank, a bunq szolgáltatása többdevizás bankszámlával bővül. Az új funkcióval a digitális nomádokat szeretnék kiszolgálni, így az ügyfelek mostantól számos valutát fogadhatnak be, válthatnak át, tarthatnak és költhetnek el közvetlenül a bunq appból, anélkül, hogy azt bármikor el kellene hagyniuk. 

Induláskor öt valuta, az amerikai dollár, az angol font, a svájci frank, a lengyel zloty, valamint a bolgár leva lesz elérhető, hamarosan azonban további elemekkel bővül a lista. A bunq az alábbi módon jellemezte az új funkciót az azt bejelentő közleményben: “Bankolj úgy, mint egy helyi és fizess a helyi valutában közvetlenül a bunq appból. Mostantól a bérleti díjat is kifizetheted dollárban közvetítő szüksége nélkül, így valóban otthon érezheted magad.”

A funkció eléréséhez a felhasználóknak létre kell hozniuk egy ‘Local Currency’ alszámlát, amit ezt követően számos európai IBAN-hez hozzáköthetnek (lakóhelyüktől függetlenül) és máris fizetéseket indíthatnak, valamint fogadhatnak be az adott ország helyi valutájában. Ali Niknam, a bunq alapítója és CEO-ja így kommentálta az új szolgáltatás érkezését: “Nagyon izgatottak vagyunk, hogy elindíthatjuk multidevizás számláinkat. Ez a megoldás hatalmas előnyökkel jár majd a bunq lakossági és vállalati ügyfeleinek egyaránt, hiszen mostantól szabadon és könnyen használhatnak számos valutát egyetlen alkalmazásban.”

Forrás: Finextra

Bátorfi Botond

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.