Egyesül a Budapest Bank és az MKB Bank

Nagy jelentőségű hír érkezett ma a formálódóban lévő Magyar Bankholding tájáról, ugyanis bejelentették, hogy 2022 március 31-én egyesül a három partnerbank közül kettő, név szerint a Budapest Bank és az MKB Bank. A két bank ekkortól az MKB Bank Nyrt. név alatt folytatja működését. A tervek szerint a jogi fúzió a Takarék Csoport csatlakozásával válik majd teljessé 2023 második negyedévében. 

A Magyar Bankholding közleményében kiemelte, hogy az elsődleges prioritást továbbra is a kliensek jelentik, akik így az egyesülést követően is a megszokott módon intézhetik ügyeiket mind a bankfiókokban, mind a bankok online felületein, vagyis a fúzió számukra nem jár kényelmet illető lemondással. Dr. Barna Zsolt, a Magyar Bankholding Igazgatóságának elnöke emellett azt is kiemelte, hogy a tervezési folyamat célja a minden fél számára gördülékeny összeolvadás, a felek végcélja pedig egyértelműen az, hogy hazánk legmodernebb bankját hozzák létre, ahol a megszokott alapértékek konzisztens képviselete mellett a korszerű, digitális banki szolgáltatásoknak is megnövekedett szerep jut majd.

Mindebben valóban hatalmas lehetőség rejlik, hiszen az egységes termékpaletta kialakításával egy kompakt digitális banki szolgáltatáscsomag hozható létre, amely technológiai infrastruktúráját tekintve is rugalmas és költséghatékony, ezáltal lehetővé teszi az ügyfélközpontú megvalósítást és a folyamatos termékfejlesztést, aminek köszönhetően sikeres kivitelezés esetén a megszokottnál akár jóval gyorsabban beemelhetők lesznek majd a digitális szolgáltatások a termékpalettába. 

A Magyar Bankholding létrejötte egy valódi precedens nélküli történet hazánk bankszektorában, így annak alakulását már csak emiatt is érdemes nyomon követni, hiszen a három bank közös projektjének sikere kiváló inspirációt szolgáltathat a további régiós szereplőknek is. 

Forrás: Sajtóközlemény

Bátorfi Botond

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.