New York még mindig a világ közepe

Libikóka módjára ingadozik mostanában a fintech szektor, legalábbis, ami a tőkebevonásokat illeti. Általában egymást váltják azok a hetek, amikor látunk 100 millió dollár feletti tőkebevonásokat, illetve azok, amikor senki meg sem közelíti ezt az összeget. Most az utóbbi eset zajlott le, de ettől még izgalmas mezőny került a dobogóra.

A legnagyobb befektetést egy amerikai fintech, a Dyces kapta. A cég székhelye New York-ban található, vagyis ismét megerősítést nyert a tény, hogy a nagy alma a fintech globális fővárosa. A tavaszi gyengülés dacára tehát senki nem jelent még veszélyt a koronára nézve az USA-n kívül. Belföldön már más a helyzet, San Francisco a Szilícium-völgy révén méltó rivális, de mostanában elmarad a keleti-parti várostól. Ez viszont nem ide tartozik, lássuk inkább, hogy milyen tevékenységet végez eheti győztesünk.

Homály fedi a 45 millió dolláros befektetés részleteit

Furcsa, hogy a Dyces tőkebevonási köréről kevés információ található az interneten, az viszont tudott, hogy 45 millió dollárt kaptak a szombaton bejelentett körben. A vállalat egyébként bár New York-i székhellyel rendelkezik , Afrikában kínál mobilfizetési szolgáltatásokat. 

Ezen a területen nincs is egyedül, hiszen az emberiség bölcsőjében évek óta hódítanak a mobil alapú fizetési módok. Ezt részben a nagyméretű bankolatlan lakosság is indokolja. Elvégre a felnőttek jelentős hányada nem rendelkezik bankszámlával, így ők alternatív fizetési módok használatára kényszerülnek.

New York nyomában azért ott lohol London

Ha már a globális fintech fővárossal indítottunk, folytassuk most az első számú európai központtal. A második legnagyobb tőkebevonást ugyanis a londoni WeGift hajtotta végre 31 millió dollárral. 

A WeGift egy olyan digitális platformot kínál, ahol a különböző márkák motiváló tényezők bevetésével ösztönözhetik aktivitásra ügyfeleiket. A jutalom rendszerek digitális térbe történő áthelyezésében hatalmas potenciál van. A WeGift kompetenciáinak segítségével a vállalatok motiváló jutalmakkal kecsegtethetik vásárlóikat, ezáltal növelve elkötelezettségüket.

A részvénykereskedés mindenhol egyre népszerűbb

A sor végére odaért a Baraka is, amely 20 millió dollárral gazdagodott a múlt héten. A Baraka az egyik első jutalékmentes kereskedést biztosító online bróker a Közel-Keleten. A dubai székhelyű vállalat amerikai részvényekkel, ETF-ekkel és kriptovalutákkal való kereskedést kínál felhasználóinak, akikből a jelek szerint egyre több van. Az edukációra is figyelnek, hasznos tartalmakkal segítik a kezdő befektetőket a fontos ismeretek elsajátításában. 

(Forrás: Crunchbase)

(Borító: Depositphotos)

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.