Infláció elleni harcban segít a Bunq

Valós idejű költségvetés-tervezéssel segíti felhasználóit a Bunq. A neobank alkalmazásának negyedik generációjáról a cég vezérigazgatója árult el részleteket.

A Bunq legújabb verziója valós idejű költségvetés-tervezéssel segíti a felhasználók tudatos pénzügyi attitűdjét – erről beszélt a cég vezérigazgatója Ali Niknam az AltFi-nek.

Európa több országában rekordmagasságban van az infláció, így a fogyasztók többsége megváltoztatta napi költekezési szokásait. A Bunq, amely saját bevallása szerint felhasználó-központú vállalat, az ügyfelek visszajelzéseire reagálva indítja el applikációjának legújabb generációját.

A holland neobank – amely nem mellesleg Európa második legnagyobb neobankja – egy kutatásban arra jutott, hogy a jelenlegi infláció befolyásolja a felhasználók kétharmadának hosszú távú terveit. Így többeknek kell újragondolniuk a családalapításra vagy a költözésre irányuló céljaikat.

A Bunq negyedik generációja olyan új funkciókkal támogatja a szofisztikáltabb pénzkezelést, mint például a költségvetés, a csoportos kiadások, vagy épp a zöld kiadások.

A legfontosabb ezek közül a költségvetés. A felhasználók már eddig is létrehozhattak dedikált alszámlákat, de mostantól ezekről automatikusan is tudnak majd költségvetést készíteni. Így a fő bankszámlájuk alatt dedikált célokra is nyithatnak különálló számlákat – például lakhatással kapcsolatos kiadásokra, bevásárlásokra és szórakozásra. Az új funkció segítségével az alszámlákról automatikusan, valós időben kerülnek levonásra a különböző tranzakciók. Így az elkülönített számlákhoz kötődő pénzmozgást könnyebb lesz átlátni.

(Forrás: Altfi)

(Címlapkép: Bunq)

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.