Több ezer helyi kisboltból csinálna ATM-et egy angol bank

A Barclays vásárlás nélküli készpénz-visszatérítési szolgáltatást vezet be, ezzel több ezer új helyet létrehozva, ahol a fogyasztók ingyenesen vehetnek fel készpénzt – jelentette be a brit bank. Ilyenre még nem volt példa az Egyesült Királyságban.

A Barclays több ezer helyi kiskereskedőn és kisvállalkozáson keresztül biztosít ingyenes készpénzfelvételi lehetőséget a fogyasztóknak – olvasható a bank közleményében. Mint írják, ez a szolgáltatásuk valamennyi bank ügyfelének teljesen ingyenes, vásárláshoz sincs kötve, és bármekkora összeget felvehetnek 1 pennytől 100 fontig.

Vásárlás nélküli készpénz-visszatérítési szolgáltatást vezet be a Barclays.
Illusztráció (Forrás: Depositphotos)

A bank közléséből kiderül, hogy a vállalkozásoknak ez azért érheti meg, mert minden egyes feldolgozott tranzakció után díjazásban részesülnek.

A készpénzfelvétel új és alternatív helyszínei mellett a szolgáltatás további bevételi forrást is teremthet a résztvevő vállalkozásoknak és növelheti az üzletek látogatottságát is.

„Bár egyre több ügyfelünk választja a digitális fizetést, elismerjük, hogy egyesek számára a készpénz továbbra is létfontosságú. Ez a szolgáltatás is része annak a szélesebb körű elkötelezettségünknek, hogy hosszú távon megőrizzük a készpénzhez való hozzáférést azok számára, akiknek erre szükségük van”

– nyilatkozta Tim Allen, a Barclays UK készpénz-hozzáférésért felelős vezetője.

A vásárlás nélküli készpénz-visszatérítés része a Barclays azon elkötelezettségének, hogy hosszú távon garantálja a készpénzhez való hozzáférést azoknak, akiknek erre szükségük van.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.