Megvan a Felelős Fintech Díj januári nyertese

Lezárult a Felelős Fintech Tartalmakért pályázat januári kiadása. A kilenc döntős jelölt közül a szakmai zsűri és az olvasók Tonács Attila, a Portfolio.hu szerzőjének “Forradalmi újítások jöhetnek a fizetéseknél: sokan már léptek” című cikkét díjazták.

A nyertes cikk kapcsán a zsűri kiemelte, hogy egy olyan témát dolgozott fel – nevezetesen a payroll szoftverek felhasználását a munkavállalói bérek előlegezéséhez – amely alkalmas a társadalmi egyenlőtlenségek limitálására és a társadalom fizetésről fizetésre élő rétegének támogatására. Hozzátették, “a cikk világos, nem elfogult, korrektül körüljárja, hogy mik az előnyök, ugyanakkor a potenciális korlátokra is felhívja a figyelmet. Alapos és érthető, miközben nem veszít a szakmaiságából.” A nyertesnek ezúton is gratulálunk, cikke ezen a linken olvasható el.

Noha nyernünk ezúttal nem sikerült, nagy örömünkre szolgált, hogy a kilenc jelöltből álló shortlisten három cikkünk és egy podcast adásunk is ott volt. Döntőbe jutott a világ legnagyobb neobankjait bemutató cikkünk, a Computerworld-nek írt 2021-es fintech összefoglalónk és a Világgazdaságban megjelenő cikk is, amiben 2022-es várakozásainkat mutattuk be. A podcast adásaink közül ezúttal a stablecoinokat bemutató műsor került be a jelöltek közé. 

Bátorfi Botond

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.