Fellendülőben van a fintech hitelezés

A Lendable 210 millió fontot vont be legújabb tőkeemelési körében. A kört a TIP vezette. A londoni székhelyű fogyasztói hitelezési platform 2014-ben jött létre, azóta saját fejlesztésű technológiájával köti össze a globális intézményi befektetőket a hitel után néző lakossággal. A kínált hiteltermékek között ott vannak a személyi kölcsönök, a hitelkártyák és az autóhitelek. 

A vállalat egy méretes piacon tevékenykedik. A lakossági hitelezési volumen tekintetében a brit és amerikai piacon egy háromezer milliárdos piacról beszélünk, amelynek nagyja nyitott az innovatívabb hitelezési megoldásokra. A friss tőkéből a Lendable új termékeket fog piacra dobni, hogy tovább erősítse a nemzetközi növekedési kilátásokat. 

“A TIP egy globális növekedési befektető, ami hosszú távú megközelítést alkalmaz és amely alkalmas arra, hogy a piaci innováció felgyorsításában támogasson minket,” – nyilatkozott Martin Kissinger, a Lendable alapító-vezérigazgatója. A vállalatvezetőnek van oka optimizmusra, hiszen bőven áll rendelkezésükre kellő forrás a további termékfejlesztéshez. Az sem mellékes, hogy a mostani körrel a Lendable értékeltsége 3,5 milliárd dollárra emelkedett. 

A Lendable sikere is jól mutatja, hogy a hitelező fintechek még csupán töredékét hozták felszínre a bennük rejlő potenciálnak. Amint azt nemrég megírtuk, a neobankok közül is egyre többen döntenek a hiteltermékek kínálata mellett, a kifejezetten hitelezést végző fintechek pedig náluk is előrébb járnak a folyamatban. Ahogy a digitális transzformáció az élet minden területén elkezdi kifejteni hatását, várhatóan egyre többen igényelnek majd fokozott kényelmet, gyorsaságot, rugalmasságot és digitalizált élményt a hitelfelvétel során is. 

Forrás: Finextra

Bátorfi Botond

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.