Megszólalnak a pénzügyi világ szakértői

Folyamatosan növekszik a podcastek népszerűsége. Kifejezetten kedveljük, hogy podcast hallgatás közben mást is tudunk csinálni, egyúttal nem kell megbarátkoznunk a rádióban megszokott reklámokkal és megszakításokkal. 

Ma már szinte mindenkinek van podcaster ismerőse, aki egy számára kedves témában gyárt tartalmakat az erre szakosodott platformokra. Szerencsére a szakértők sem restek megosztani a tudásukat. A pénzügyi és üzleti podcastek száma ennek megfelelően folyamatosan növekszik. Ilyen gazdaságilag bizonytalan időkben pedig különösen sokakat érdekelnek az aktuális befektetési trendek, pénzkezelési praktikák, vagy épp banki innovációk. A folytatásban ennek a műfajnak a legjobb podcastjeit mutatjuk be röviden.

Hold After Hours

A Hold Alapkezelő még a pandémia alatt indította el saját műsorát, ami az első perctől szakított a műfaji hagyományokkal. A Hold két portfóliómenedzsere, Balásy Zsolt és Szabó Balázs rendszeresen vitába keverednek egymással pénzügyi, gazdasági, vagy épp közéleti témákban. 

Ezek az eszmecserék a nyilvánvaló véleménykülönbségek miatt kritikus gondolkodásra ösztönzik a hallgatókat. Itt nem a “szakértő majd megmondja a tutit” elv érvényesül, a hallgatókat is rendszeresen kérik a kritikus hozzászólások beküldésére.

Külön öröm, hogy az alapkezelő egyik szakértőjét saját műsorunkban, a Fintech Világa – Zöld Pénzügyi Percekben kétszer is vendégül láthattuk. Kun-Welsz Edittel, a HOLD Alapkezelő részvénypiaci elemzőjével, portfóliómenedzserével és ESG vezetőjével a pénzügyi szektorban látott greenwashing jelenségről és az ESG beteljesületlen ígéreteiről beszélgettünk.

Concorde Podcast

A Concorde Értékpapír Zrt. tevékenységét tekintve a Holddal egy területen mozog, így a témák is hasonlóak. A Concorde Podcastben is rendszerek a közéleti témákra való kitekintések, legyen szó élsportról, közösségi médiáról, vagy épp űrutazásról. 

A podcast egyik erénye, hogy a műsorvezetőt leszámítva változik a résztvevők sora, így mindig az adott téma szakértőjének gondolatait hallhatjuk. A kötetlen, jó hangulat pedig itt is adott, így nem csak tudásszerzésre, de szórakozásra is kiváló opció.

Védelmi Vonalak

A Védelmi Vonalak az első magyar podcast, amely a compliance, a kockázatkezelés, a belső ellenőrzés és a bankbiztonság kérdéseivel foglalkozik. Ha valaki azt hiszi, hogy ezeket a témákat nem lehet izgalmasan feldolgozni, az téved. A műsorvezető Bácsfalvi András, az EY compliance igazgatója a szakma legjobbjait látja vendégül, akikkel közérthető és informatív beszélgetéseket folytat.

Millásreggeli

A Millásreggeli több, mint egy évtizede ott van a legnépszerűbb hazai reggeli műsorok között. Gazdasági témájú műsorként ez nem kis eredmény, ami nagyban köszönhető a műsorvezetők humorának és szakértelmének. Ács Gábor, Gede Balázs, Kántor Endre és Mihálovits András januártól már a Radiocafén folytatják, a korábbi adások addig is az online térben elérhetők.

Planet Money

A Planet Money egy angol nyelvű pénzügyi podcast. Sikere és a műfajra gyakorolt hatása megkérdőjelezhetetlen, hiszen a kezdetektől a befogadhatóságra helyezik a hangsúlyt. Az adásokban különböző közéleti és kulturális témák pénzügyi és gazdasági aspektusairól beszélgetnek. A diskurzus így mindig érdekes és érthető marad, a figyelmes hallgatók viszont értékes pénzügyi ismereteket is magukba szívhatnak.

Fintech Insider

Az 11:FS rendkívül sokszínű fintech cég. A londoni cég a tanácsadás és a saját szolgáltatások kínálata mellett tartalomgyártásban is jeleskedik. Utóbbi területen a közel 700 epizódot megélt Fintech Insider podcast számít a vállalat zászlóshajójának. A műsorban a legnagyobb nemzetközi fintech szakértők és vállalatvezetők is rendre megjelennek. A heti két adás révén minden friss hírre, új trendre elsők között reagálnak. 

Fintech Világa

A lista végén nem kerülhetjük ki saját műsorainkat, amelyek a Fintech Világa brand alatt futnak immáron közel hét éve. Annak idején egy általános fintech tematikájú műsorral indultunk el, 2021 ősze óta pedig két tematikus műsorunk is megjelenik a Trend FM gazdasági rádióban és online felületeinken. Utóbbiak a blockchain technológia és a fenntartható pénzügyek legérdekesebb témáit mutatják be tartalmasan és közérthetően. 

(Borító: Depositphotos)

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.