Megérkeztek Európába a Stripe banki utalásai

A Stripe Európában, Nagy-Britanniában és Mexikóban is bevezeti szolgáltatását, aminek segítségével sokkal kényelmesebben végezhetők el a banki utalások. Egész pontosan a Stripe azt ígéri, hogy kikerülhetővé válik a folyamat összes nehézsége, így a vállalatok több száz órát spórolhatnak meg. A megoldás az idei év elején, Japánban debütált, most további kulcsfontosságú területeken válik elérhetővé.

A szolgáltatás keretein belül a vállalatok minden ügyfélhez külön kapnak egy virtuális bankszámlaszámot (VBAN), aminek köszönhetően a bejövő utalások rögtön a megfelelő partnerhez kapcsoltan jelennek meg a rendszerben.

A funkció nagy könnyebbséget jelent, ugyanis automatikus könyvelést tesz lehetővé. Így elhagyható a kimenő számlák és bejövő tranzakciók manuális összepárosítása, ami egy fáradságos és hosszadalmas folyamat a legtöbb vállalat életében.

A felületen gyorsan ellenőrizhető, ha egy ügyfél túl sokat vagy túl keveset fizetett, a túlfizetések pedig egy központi felületen azonnal korrigálhatók. Az ilyen jellegű visszatérítések a Stripe rendszerében a megszokott időmennyiség töredéke alatt folyósíthatók.

További fejfájástól kíméli meg a vállalatokat az a funkció, ami lehetővé teszi, hogy egy bejövő fizetést anélkül küldjenek vissza az ügyfelüknek, hogy ehhez külön banki tranzakciót kéne kezdeményezniük. A hagyományos banki átutalásokból hiányzik ez a lehetőség, ami értékes időt takarít meg a feleknek. Végezetül, a Stripe európai, brit és mexikói ügyfelei további modulokat integrálhatnak a fintech palettájáról, így a számlázás, az előfizetés-kezelés és a bevételek elszámolása is könnyebbé válhat számukra.

Meglepő lenne, ha a Stripe most bemutatott szolgáltatásai nem aratnának nagy sikert az új célcsoport körében. A banki utalások fárasztó, kötelező elemnek minősülnek a vállalatok életében, akik emiatt minden előnyös megoldásra nyitottak. A Stripe a tervek szerint az USA-ban is bevezeti a szolgáltatást, Nagy-Britanniában pedig hamarosan open banking fizetéseket kínálhat ügyfeleinek. 

Forrás: Finextra

Borítókép: Creative Yadley

Bátorfi Botond

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.