Már bankoknál is lehet kriptovalutát venni, utat tör a DBS Bank

A szingapúri DBS Bank vállalati és intézményi ügyfelei után a lakossági klientúrának is lehetőséget ad a kriptovaluta-kereskedelemre. A vezetőség szeretné minél több ember számára lehetővé tenni a biztonságos és kényelmes adásvétel.

Fintech körökben rendre kitűnik a DBS Bank progresszív attitűdjével. Míg néhány vagyonkezelő csak mostanában kezdett el kriptovalutákat felvenni intézményi kínálatába, a bank már egy ideje üzemeltet egy platformot.

Forrás: DBS Bank

A DDEx eddig vállalati és intézményi ügyfeleknek, családi vállalkozásoknak és privátbanki ügyfeleknek adott hozzáférést a kriptoszektorhoz. Most számos, bizonyos előzetes követelményeknek megfelelő lakossági ügyfelét is bevonja a szolgáltatásba a bank, amelynek köszönhetően akár 100 ezer új felhasználó is lehet a felületen.

A lakossági ügyfeleknek a következő kritériumok egyikének kell megfelelniük, hogy kriptovalutákkal kereskedhessenek a banknál (szingapúri dollárban – egy szingapúri dollárért kedd délelőtt 295 forintot kértek a bankközi devizapiacon):

  • legalább 300 ezer dollár bevétel az elmúlt 12 hónapban;
  • legalább 2 millió dollárnyi nettó vagyon, amelyhez csak 1 millió dollárig járul hozzá a lakóhely értéke;
  • legalább 1 millió dollárnyi nettó befektetett pénzügyi eszköz;
  • vagy egy közös számla az eddigi kritériumok egyikének megfelelő ügyféllel.

Ehhez először kapcsolatba kell lépniük banki ügyintézőjükkel. Amint sikeresen megtörtént a regisztráció, meg is kezdhetik a befektetést, minimum 500 dollárral. Kezdetlegesen bitcoinnal, bitcoin cash-sel, etherrel, valamint XRP-val kereskedhetnek. A megvásárolt kriptovalutákat és minden további befektetésüket összesítve a Digibank alkalmazásban tekinthetik meg.

A lépés nem meglepő. A Capgemini kutatásai szerint a vagyonos emberek 71 százaléka már vásárolt digitális eszközöket. Vélhetően a kezdeti intézményi nyitás után a nagy vagyonkezelők is elkezdik bevonni a vagyonos ügyfeleket.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.