Elárulta új nevét a Bankholding, sőt, már a logójuk is megvan

A Magyar Bankholdinghoz tartozó MKB Bank és a Takarékbank 2023 májusában egyesül. Az új bank MBH Bank néven működik tovább, egységes márkanévvel és arculattal – jelentette be kedden a Bankholding.

Az egyesüléssel mérlegfőösszeg alapján az MBH Bank a második legnagyobb magyarországi bank lesz több mint 10 ezer milliárd forintos mérlegfőösszeggel, mintegy 2,3 millió ügyféllel. Az MBH piacvezető a vállalati hitelezésben és az agrárfinanszírozásban is.

„Szándékosan új márkanevet választottunk, jelezve, hogy teljesen új bankot építünk, új szintre kívánjuk emelni az ügyfélélményt, ötvözve a három bank erősségeit és örökségét. Friss, letisztult, modern arculattal folytatjuk tovább az építkezést, hogy nemzetközi mércével is sikeres bankká váljunk és értéket teremtsünk ügyfeleinknek és Magyarországnak egyaránt”

– idézi a közlemény Barna Zsoltot, a Magyar Bankholding elnök-vezérigazgatóját.

Az új név kiválasztásáról azt írják, hogy a bejelentést több mint egyéves, tapasztalt marketing szakértők bevonásával zajló, szakmai márkaalkotási folyamat előzte meg. Számos felmérést végeztek, több márkakoncepciót is megvizsgáltak, valamint tanulmányozták a bankokkal, pénzügyi szolgáltatókkal kapcsolatos hazai és nemzetközi ügyféligényeket is.

2023-ban jön a váltás

MBH Bank név alatt a Magyar Bankholding olyan márka kiépítését célozza, amely átformálja a bankokról kialakult hagyományos képet, egységesít, a jövőbe mutat, és a lehető legjobban elnyerheti a meglévő és jövőbeli ügyfelek tetszését, valamint a nemzetközi terjeszkedés szempontjából is elfogadható – olvasható a banki kommünikében.

Kedden bemutatták az MBH új logóját is, melyet 2023-ban vezetnek majd be
Kedden bemutatták az MBH új logóját is, melyet 2023-ban vezetnek majd be

Az új márkanevet 2023 májusában vezetik be. Első körben a nagyobb fiókok újulnak meg, ezt követően fokozatos lesz a fiókok átmárkázása. Májustól a teljes bankkártya portfólió és az online felületek is megújulnak az új arculat alatt. Hozzáteszik, hogy az új márka bevezetését reklámkampány mellett markáns társadalmi felelősségvállalási és szponzorációs programok is támogatják.

Magyar Bankholding Zrt. 
A hazai tulajdonú Magyar Bankholding Csoport az ország második legnagyobb bankcsoportja. A Magyar Bankholding célja a Budapest Bank, az MKB Bank és a Takarék Csoport egyesítésével és transzformációjával Magyarország leginnovatívabb integrált bankjának létrehozása, amely élen jár az ügyfelek személyre szabott kiszolgálásában, valamint elkötelezett a magyar emberek, vállalkozások és gazdaság iránt. A csoport számos területen jelenleg is piacvezető, így a vállalati szegmensben, azon belül is a mikro-, kis- és középvállalatok hitelezésében, az agrár- és élelmiszeriparban, valamint a lízing piacon. 2,2 millió lakossági és 375 ezer vállalati ügyféllel, az ország legnagyobb fiókhálózatával, illetve több mint 10 000 munkavállalóval rendelkezik. Összesített mérlegfőösszege meghaladja a 10 190 milliárd forintot. A Budapest Bank és az MKB Bank egyesülése 2022. március 31-én sikeresen megvalósult, a hitelintézet átmenetileg MKB Bank Nyrt. néven működik. A Takarékbank csatlakozására, a jogi fúzióra 2023 májusáig kerül sor, ahogy az egységes nagybank új márkájának bevezetésére is.

A Bankholding több ponton is csatlakozik a fintech szektorhoz:

  • Az MKB Fintechlab az MKB Bank innovációs leányvállalata. A régió egyik meghatározó fintech ökoszisztéma szervezőjeként digitális és innovációs képességeivel, illetve korai fázisú kockázati tőkebefektetési tevékenységével támogatja a bankcsoportot kihívásainak felderítésében és megoldásában. Célja, hogy az együttműködések által megszerzett tudást és tapasztalatokat beépítse az anyavállalat működésébe, hosszú távon értéket teremtve ezzel a bankcsoportnak.
  • Szintén a csoport égisze alatt működik a Foundation. Azokat a magyar és nemzetközi technológiai szakembereket, fintech specialistákat, designereket és termékfejlesztési menedzsereket tömöríti, akiknek missziója, hogy Közép-Európa legjobb ügyfélélménnyel rendelkező banki világát építsék fel.
  • A BUPA a Budapest Eszközfinanszírozó Zrt. saját megoldása. 2021-ben indult el, azóta pedig egyre bővülő termékpalettával szolgálja ki a hazai kkv-szektor szereplőit. A hazai piacon a BUPA az első olyan pénzügyi asszisztens szolgáltatás, amely erősen épít a nyílt bankolásra.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.