Van cég, amely több száz embert vesz fel a nehéz időkben is

A MangoPay idén 250 embert vesz fel, amivel ritka kivételnek számít jelenleg a technológiai szektorban.

A 2022-ben megtépázott tech szektorra sokkal inkább az elbocsátási hullámok a jellemzők. Sok cég a munkaerő akár több, mint 10 százalékától is megvált.

A MangoPay egy európai fintech cég, amely online piacterek és platformok számára biztosít fizetési megoldásokat.

Érthető tehát, hogy a MangoPay által meghozott döntésre odafigyel a fintech piac. A bővítésre azért kerül sor, mert óriási ütemben növekszik a cég. Nemrég éves szinten 35%-os növekedésről számolt be – 2022-es tranzakciói összértéke meghaladta a 11,3 milliárd eurót. A vállalat közlése szerint idén már 243 új ügyfélre tett szert és 100 munkatársat vett fel. Az újonnan felvett munkavállalók közül ráadásul négy vezető beosztásúnak számít.

Az irigylésre méltó növekedést egy jelentős tőkebevonás előzte meg. Az Advent International szerzett tavalyi többségi tulajdonrészt a MangoPay-ben, és ennek keretein belül 75 millió euróval gazdagodott a cég.

A feltőkésített MangoPay novemberben felvásárolta a Nethone nevű, mesterséges intelligenciával működő csalásfelismerő és -megelőző vállalatot, amelynek technológiáját kifejezetten az e-kereskedelmi piacterek védelmére tervezték. Ezzel tovább tudta fejleszteni fizetési értékajánlatát, aminek köszönhetően tovább fokozhatja növekedését.

Romain Mazeries vezérigazgató arról számolt be, hogy szükség volt a tőkebevonásra a cég első felvásárlásához és a vezetői gárda megerősítéséhez. Véleménye szerint ezek az első lépések a kitörő siker felé vezető úton. A 2023-as évtől azt reméli, hogy az ügyfelek számára szükséges fizetési rendszereket tovább tudják tökéletesíteni és új magaslatokat érnek el.

(Forrás: Finextra)

(Borítókép: Depositphotos)

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.