Lökést kapott a Fly Now Pay Later

75 millió dollárnyi magánhitelhez jutott a Fly Now Pay Later nevű utazás finanszírozási startup az Atalaya Capital Management jóvoltából. A brit cég egyesült államokbeli terjeszkedésének felgyorsítására fogja fordítani a forrásokat.

A 2015-ben alapított Fly Now Pay Later lehetővé teszi ügyfelei számára, hogy utazásaik költségeit akár 12 havi törlesztőrészletre is szétbontsák. A Klarnához hasonlóan a finanszírozási szolgáltatás elérhető számos kereskedőnél, mint különálló fizetési módszer, vagy a szolgáltató mobilalkalmazásából is.

A 75 millió dolláros hitellel együtt 150 millió dollárra nőtt a startup által bevont külső források összege. Jasper Dykes alapító-vezérigazgató szerint ez egy kiemelkedő eredmény annak fényében, hogy az utazási szektor története egyik legnagyobb visszaesését éli. Részben ezért is léptek be 2020-ban az egyesült államokbeli piacra, mert ott kisebb zavart érzékeltek.

Bár a Fly Now Pay Later már több éve aktív, a mostani támogatás megint érzékelteti a BNPL logika szektorokon átívelő terjedését. Míg a most érzékelt BNPL-láz nagyban az e-kereskedelemre épített, addig egyre több területen kezd megjelenni a késleltetett fizetési módszer. Számos országban már az éttermi étkezést is lehet késleltetve fizetni vagy akár a közüzemi számlák havi díjainak törlesztési konstrukcióját is át lehet szabni.

Forrás: AltFi

Qayum Dániel

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.