Kriptovalutákról szóló könyvek Magyarországon

Bár az interneten óriási mennyiségű, ingyenesen elérhető edukációs tartalom található a blockchainek és a kriptovaluták témájában, ezek rendre angol nyelven érhetők el. A magyar piacon viszont nemrég jelent meg Pinke Attila hiánypótló könyvsorozata, amely magyarul igyekszik tájékoztatni az olvasókat.

A sorozat három könyvből áll, a „Kriptovalutákról érthetően mindenkinek” című fő könyvből, valamint az ezt kiegészítő „Kripto gyakorlati útmutató” és a „Kriptoszótár” című könyvekből. Ezek egy átfogó edukációs élményt hivatottak létrehozni, mely során az elsajátított tudás gyakorlatba is helyezhető, motiválva a kriptovaluta befektetést és kereskedést.

Pinke Attila prominens személy a magyar blockchain- és kriptovaluta-edukáció területén. Számos szakmai konferencián számít visszatérő előadónak. Mindemellett, Ő vezeti az egyik legnagyobb magyar nyelvű, kriptovaluta témákra összpontosító YouTube-csatornát, a közel 24 ezer feliratkozóval rendelkező blockchainbloom hungary-t. 

A könyvek segíthetnek eldönteni az olvasók számára, hogy érdemes-e belevetniük magukat a kriptovaluták világába. Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy óriási kockázatokkal jár a piacon való befektetés és kereskedés, mind árfolyamingadozás, mind biztonság tekintetében. Bár számos olyan történetről lehet olvasni, amiben emberek megtöbbszörzik vagyonukat, az utóbbi hetekben óriási árfolyameséseket lehetett tapasztalni.

Amennyiben valaki először ingyenesen tájékozódna arról, hogy mit várhat a könyvektől, érdemes lehet megtekinteni a blockchainbloom hungary YouTube-csatornát. Ha pedig angolul is készek utánanézni a témának, érdemes lehet nagy nevű szolgáltatók edukációs tartalmaival kezdeni, mint például a Coinbase.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.