Újabb 10 országban indul el a Revolut Bank

Tíz nyugat-európai országba érkezett meg a héten a Revolut Bank, így az ottani lakosok a továbbiakban 100 ezer euróig élvezhetik majd a betétbiztosítással járó biztonságot. A pénzügyi szuperapp mostanra több, mint 18 millió ügyféllel rendelkezik. A Revolut Litvániában szerezte meg európai banki engedélyét, mostantól pedig Belgiumban, Dániában, Finnországban, Németországban, Izlandon, Lichtensteinben, Luxemburgban, Hollandiában, Spanyolországban és Svédországban is bankként lehet jelen.

Ezen a tíz piacon a Revolut meglévő ügyfelei csupán néhány perc alatt átválthatnak a Revolut Bank szolgáltatásra, mindezt ráadásul ingyen. Az újonnan érkező ügyfeleknek rögtön felajánlják majd a lehetőséget a 100 ezer euróig terjedő betétbiztosítás kihasználására. Tavaly tavasszal egyébként a Revolut már végrehajtotta ugyanezt a lépést Kelet- és Dél-Európa legtöbb országában, míg Magyarországra októberben érkezett meg a kiterjesztett szolgáltatás. 

A Revolut bevallása szerint a banki státusz elérése nagyban befolyásolja, hogy miként használják az appot az ügyfelek. Egy 2020 végén elvégzett felmérés szerint a megkérdezettek közel 50%-a vallotta, hogy a betétbiztosítás megléte esetén a Revolutnál vezetett számlájukra kérnék a fizetésüket, míg 54% mondta azt, hogy többet költene Revolutos kártyájával ebben az esetben. Joe Heneghan, a Revolut Bank CEO-ja így nyilatkozott a friss hír kapcsán: “A bank tíz újabb európai piacon való elindítása még nagyobb biztonságot és magabiztosságot nyújt majd ügyfeleinknek és lehetővé teszi számukra, hogy a közeljövőben számos új terméket és szolgáltatást dobhassunk piacra.”

Forrás: Finextra

Bátorfi Botond

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.