Tovább terjeszkedik a Novo KKV bank

700 millióra dollárra emelkedett a Novo értékeltsége. A KKV-kat kiszolgáló digitális bank 90 millió dollárt vont be Series B finanszírozási körében, melyet a Stripes tőkealap vezetett. A mostani körrel a vállalat működése során bevont tőke összértéke 135 millió dollárra nőtt.

A Novo 2018-ban kezdte meg működését. A vállalat kevesebb, mint négy év alatt 150 ezer KKV-s ügyfélre tett szert elsősorban papírmentes, 100%-ban digitális vállalati folyószámla-szolgáltatásának köszönhetően. A számlához tartozik egy debitkártya, egy vállalati appokat tömörítő piactér, számlázó funkciók, cash flow elemzések, valamint a lehetőség, hogy a vállalatok öt különböző felhasználót regisztráljanak a rendszerbe. 

A friss tőkének köszönhetően a Novo hamarosan hitelezési termékkel bővíti termékpalettáját, valamint további vállalati szolgáltatások (könyvelői szoftver, ERP program, CRM szoftver stb.) integrációjára is lehetőséget teremt ügyfeleinek. Szintén prioritást élvez majd az olyan termékek bevezetése, melyek segítik a vállalatokat a gyors pénzküldés és befogadás megvalósításában. Michael Rangel, a Novo CEO-ja szerint a most bejelentett tőkeemelés révén a Novo hatalmas lépést tehet előre és minden korábbinál többet segíthet majd a kisvállalkozásoknak pénzügyi helyzetük stabilizálásában. A vállalatvezető azt ígérte, hogy ügyfeleik néhány hónapon és éven belül gyorsabban érhetik el majd pénzüket, mint azt valaha is gondolták volna.

Forrás: Finextra

Bátorfi Botond

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.